• Studii astrologice personalizate

 • Previziuni astrologice generale pentru săptămâna 26 iunie – 2 iulie 2017

  26 iunie 2017 | blog | Astrolog Ada Cocoș
 • Săptămâna aceasta, Luna traversează semnele de la Leu la Scorpion, iar Mercur și Marte sunt active în aspecte. De altfel, pe cerul acestei săptămâni se conturează un Careu în T în semne Cardinale, cu Jupiter în Balanță ca vârf. La bază se găsește opoziția alcătuită pe de o parte de Mercur și Marte în Rac și pe de cealaltă parte de Pluton în Capricorn.

  Săptămâna debutează sub semnul unui trigon Marte – Neptun care predispune la visare, la relaxare și favorizează activitățile creative, artistice, mai ales cele care implică vizualul. Dar dacă punem în acest context Careul în T am putea spune că apare predispoziția de a vedea lucrurile distorsionat, de a face din țânțar armăsar în mod foarte subiectiv. Jupiter în Balanță ca vârf al configurației în careu cu Mercur și Marte scoate la lumină justițiarul din fiecare. Fiecare cu adevărul său, cu convingerile sale de nestrămutat, de unde și predispoziția de a judeca aspru ce face celălalt. Agresivitatea și încăpățânarea pot lua ușor locul imparțialității și nu m-ar mira să asistăm în spațiul public la discursuri agresive sau sforăitoare, demne de operele lui Caragiale.

  La nivel individual, acest Careu în T poate activa o predispoziție spre supraevaluare, spre a face promisiuni care ne depășesc abilitățile, spre a crea un fond de așteptare mult prea mare de la noi înșine și de la cei din jur.

  În plan social ne putem aștepta la o mulțime de turbulențe și conflicte, la încercări de eludare sau de răstălmăcire a legislației pentru a servi unor interese personale. Desigur, toate acestea ar trebui să deschidă calea spre reformă, schimbare și spre integrarea unor idealuri mai înalte, mai curate.

  Pe de altă parte subiectivismul unora se poate ciocni frontal de obiectivitatea legii, mai ales marți și miercuri când ajung la grad careul Mercur – Jupiter, trigonul Mercur – Nepun și conjuncția Mercur – Marte. Se pot inflama cu ușurință subiecte ce țin de istoria noastră personală sau de istoria noastră ca neam, se pot rosti adevăruri dureroase, pot răbufni la suprafață frustrări vechi, resentimente. Se deschide însă cu această ocazie posibilitatea spre vindecare, iertare, dar implicarea lui Neptun poate indica și o predispoziție spre minciună, spre iluzionare, spre a trece repede peste aspectele neplăcute. Nu e rău să ne reconectăm la poezia vieții, la poezia interioară, la fantezie și imaginație, ci doar să forțăm gândirea pozitivă până la a nega realitatea însăși.

  Aspectele acestei săptămâni m-au făcut să mă gândesc la o oarecare delăsare din partea unora dintre noi și la faptul că preferăm adesea să optăm pentru a ne clădi un spațiu de siguranță fizică și emoțională și să milităm pentru un minimum de confort, fără dorința de a ne implica mai mult la nivel social pentru un bine general, pentru dreptate și reformă socială.

  Din punct de vedere emoțional, săptămâna aceasta poate fi plină de revelații care pot conduce apoi la idei și fapte radicale (Mercur și Marte în opoziție cu Pluton, aspecte ce ajung la grad vineri, 30 iunie, respectiv duminică, 2 iulie), dar nu este ușor de suportat. Discuțiile pot fi de la calme și pline de drăgălășenie și poezie, la încărcate de frustrări și reproșuri. Privind lucrurile într-o notă pozitivă, aspectele acestei săptămâni ne pot sprijini în a verbaliza o serie de emoții sau în a vorbi despre dorințele noastre sau despre nevoia de a fi ocrotiți. De asemenea, se pot crea oportunități pentru a clarifica o serie de situații conflictuale din familie și de a porni pe o cale a sincerității și împăcării. Pentru a ajunge acolo este însă nevoie de un moment de criză, de confruntare.

  Presiunea de a spune și de a face, de a face dezvăluiri, de a face mărturisiri crește pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul săptămânii și ne putem aștepta ca o serie de informații bine păzite, din culisele politicii sau ale PSD să iasă la lumină prin intermediul presei. Conturarea unui nou guvern va da cel mai probabil naștere la conflicte, dar nici actualul guvern nu va fi ferit de noi controverse. În plus, se poate să răzbată spre public, prin intermediul mijloacelor media, o serie de negocieri ce s-ar dori secrete în legătură cu consolidarea unei noi majorități parlamentare. Sau, indiferent ce se dezbate în presă, indiferent ce se dezbate la televizor, e bine să rămânem alerți la ceea ce se petrece în spatele cortinei.

  Spre finele acestei săptămâni se poate să domine o serie de atitudini și declarații sfidătoare sau încercări de forțare a preluării puterii de către anumite grupuri. Provocările, conflictele și confruntările nu lipsesc nici din viața noastră privată și pot fi alimentate, paradoxal, dintr-un instinct de autoapărare sau de apărare a valorilor personale. Furia poate fi trăirea predominantă, fie că e vorba despre o chestiune personală, fie că este vorba despre scenariile socio-politice care au loc în fața ochilor noștri. Dorința de control, de putere, luptele pentru supremație pot friza iraționalul. Dacă în plan politic nu prea avem ce face, în viața privată am putea încerca o serie de tehnici pentru a gestiona constructiv dorințele care erup și care ne pun în opoziție cu ceilalți sau chiar cu noi înșine. De asemenea, e bine să evităm gesturile bruște și să fim mai precauți pentru că predispozițiile spre accidente sunt mai crescute. Ele pot fi însă o formă a unei agresivități interioare latente, neexprimate, negate, redirecționate.

X