• Studii astrologice personalizate

 • foto: Bikes And Books – https://flic.kr/p/9o32x3

  Luna este şi azi în Scorpion şi se angajează, uşor subversiv, într-o mulţime de aspecte tensionate. Pe lângă aspectele Lunii, ajunge la grad perfect careul Marte – Saturn şi trigonul dintre Mercur şi Nodul Nord. Aş spune că e pericol mare de implozie, mai ales pentru cei care au un obicei gata format de a-şi dosi emoţiile, de a disimula. Puşi faţă în faţă cu evenimente relaţionale ieşite din comun, îşi vor aminti de vorbele spuse acum ceva vreme în urmă de un apropiat mai tânăr.

  Cam toţi ne vom simţi vulnerabili, expuşi unei furtuni emoţionale bizare, din ochiul căreia pot răsări în mod paradoxal idei geniale.

  Careul Marte – Saturn creează premisele pentru a ne ridica întrebări legate de structura pe care ne-am construit filosofia de viaţă şi de modul în care ne raportăm la propria religie şi la religia altora. Suntem oare într-adevăr toleranţi sau mimăm pentru a ne înscrie în trendul social actual? Suntem cu adevărat liberi în credinţele noastre sau ne închidem în ele ca în colivie?

  În plus, careul Lună – Jupiter poate adăuga o doză în plus de intoleranţă vizavi de filosofiile şi credinţele altora. Iar un resentiment plantat în suflet pe Lună în Scorpion poate crea dorinţa de răzbunare pe termen lung şi angoase când, de fapt, acum ar trebui să ne rupem de tot ceea ce ne alimentează negativ. În aşteptarea Lunii Noi de săptămâna viitoare ar trebui să căutăm să eliminăm din viaţa noastră tot ceea ce ne sufocă, tot ce ne cauzează tendinţe obsesive, tot ceea ce generează emoţii distructive.

  E foarte adevărat însă că ne putem curăţa şi de bani, dacă insistăm azi cu tranzacţii financiare majore.

  Ar fi indicat ca în ciuda limitărilor şi obstacolelor care apar ori în ciuda frustrărilor interioare să continuăm să îndrăznim fără a forţa însă limitele. Să îndrăznim cu paşi mărunţi, atenţi la ceea ce suntem convinşi că ştim. Şi poate să medităm socratic la „adevarata inţelepciune e să ştii că nu ştii nimic”.

  Şi poate că dintr-un spirit deschis spre a-şi înţelege neputinţele se poate naşte măcar un dram de toleranţă faţă de cei cu care ne vom intersecta azi. E firul de ieşire dintr-un labirint foarte întortocheat în care putem să ne rătăcim în vreme ce căutăm la infinit un anume resentiment faţă de o anume persoană.

X