• Studii astrologice personalizate

 • Încă din cele mai vechi timpuri, eclipsele au fost privite cu teamă, ca aducătoare de rău, de momente de criză, de haos. Ieșirea din ordinea firească a lucrurilor era percepută ca o primejdie și a dat naștere la tot felul de ritualuri menite să-i apere pe pământeni de ființele supranaturale care atacau fie Soarele, fie Luna.

  Eclipsa parțială de Lună din 7 august, mi-a adus aminte de un mit mesopotamian, pentru că are loc pe axa Leu (Soare) – Vărsător (Luna) și pe axa sacrificiului, în casele VI (Soarele) și XII (Luna), cu un Ascendent al momentului în Pești.

  Mesopotamienii credeau că în timpul eclipsei de Lună, șapte demoni atacau astrul nopții. Și cum pământul oglindea activitatea cerului, considerau că regele lor era atacat la rândul său. De aceea, pe timpul eclipsei de Lună, mesopotamienii instituiau un rege surogat, de decor să-i spunem, în vreme ce regele real se prefăcea că este un om obișnuit. După eclipsă, acesta revenea la rolul său, iar surogatul dispărea, cel mai adesea fiind otrăvit.

  Luna Plină are, în general, foarte multe conotații relaționale, iar dacă privim harta actualei eclipse observăm că stăpânul modern al Ascendentului, Neptun, este în casa I, iar stăpânul său tradițional, Jupiter este în Balanță, în casa VII, activându-se astfel axa relațională. Iar Jupiter se găsește în relații armonioase cu amândoi Luminătorii mediind cumva ”confruntarea” lor. Iată cum, modul în care ne raportăm la relațiile cu ceilalți devine deosebit de important, iar înțelegerea faptului că putem crește, progresa mai bine alături de ceilalți decât de unii singuri ar putea atenua senzația de sacrificiu. Puși în situația de a se afla în serviciul altora sau de a acționa pentru binele general, pentru societate, pentru grup, mulți consideră că se irosesc, că se sacrifică, simt că se aruncă în gura lupului, că nu mai există.

  Poate că fiecare dintre noi ar trebui să se întrebe cu ocazia acestei eclipse parțiale dacă este cu adevărat pregătit și dornic să participe activ la viața cetății sale, la viața socială, dacă este cu adevărat capabil să își facă datoria și, la o adică, să fie un rege surogat, sacrificabil pentru un bine general. Din altă perspectivă, Regele (Soarele) situat în casa VI, a servituții, alături de Nodul Nord pe care îl guvernează poate sugera că destinul unui conducător este acela de a sluji poporul, echipa, grupul pe care îl reprezintă și în fruntea căruia se află. În felul acesta ajunge să fie adulat, admirat, iubit, talentele sale strălucesc și își construiește destinul prin forțele proprii, împins de voința proprie.

  Modestia și smerenia (Soarele în casa VI), întoarcerea la conștiința de grup (Luna în Vărsător), cooperarea, armonia și justețea (Jupiter în Balanță și în casa VII) ne pot salva viața în momente de restriște. Dar nu trebuie să procedăm ca regele din legendă care optează pentru suprimarea celui care l-a ajutat. Putem opta însă, în interior, la suprimarea acelor tipare subconștiente (Luna în casa XII) care ne împing spre egoism, spre un individualism extrem, spre a ne folosi de ceilalți, din culise, pentru a ne atinge scopuri mici și meschine. Astfel, acest moment de eclipsă parțială de Lună ar putea fi cea mai bună ocazie pentru o resetare la nivel emoțional, o oportunitate pentru curățare și vindecare, pentru eliberarea de trecut sau pentru integrarea acelor experiențe cu adevărat valoroase (Uranus, dispozitorul Lunii, în casa II) menite să ne conducă spre mutații de conștiință și spre un sistem de valori autentic.

  Neptun din Pești și din casa I veghează asupra marilor idealuri, asupra purității scopului, asupra dimensiunii spirituale pe care ar trebui să le aducem la lumină, (re)descoperind în noi forța iubirii necondiționate. Se recomandă totuși atenție sporită la o predispoziție spre autoiluzionare, spre a face promisiuni pompoase sau spre a ne lăsa purtați de promisiuni și oferte înșelătoare. Iluzia grandorii poate deveni periculoasă, dacă privim în ansamblu această hartă în care Marte se îndreaptă spre o conjuncție cu Soarele dând foc orgoliilor și dorinței de afirmare cu orice preț. Mulți pot fi cei care se simt privați de un drept, care simt că au fost trecuți la munca de jos, la penitențe nemeritate și doresc să se revolte, să facă o criză. Dar a pierde sprijinul grupului, al colegilor nu e de bun augur. Avem de găsit calea de mijloc între interesul propriu și cel de grup fără să ne compromitem autenticitatea și fără a-i împiedica pe ceilalți să se exprime.

  Ar mai fi de precizat că, în afară de opoziția Soare – Lună care e, firește, la grad perfect, cel mai puternic aspect din harta eclipsei este careul dintre Jupiter și Pluton, chiar dacă este separant. Tema puterii, a manevrării acesteia în relații, în asocieri și în grupuri, predispoziția spre compromisuri nepermise pot să se activeze puternic în perioada următoare. Și poate unii vor ajunge în punctul în care vor descoperi că totul se plătește, la nivel individual sau prin intermediul a ceea ce numim karmă colectivă.

X