• Studii astrologice personalizate

  • Lunațiile însoțite de eclipse sunt considerate mult mai puternice, mai turbulente, aducătoare de schimbări, de crize și de revelații nu întotdeauna comode. Dintr-o dată, adevăruri pe care le-am dosit mult timp prin cotloane de suflet, pe care le-am mascat, le-am distorsionat în încercarea de a le uita încep să ne zgândăre dureros. Pentru unii, acest adevăr e ca o pietricică în pantof, pentru alții e ca un cuțit în rană, pentru alții poate deveni agentul schimbărilor radicale care s-au lăsat atât de mult timp așteptate. Semnificația axei nodale joacă un rol deosebit de important în interpretarea semnificației eclipselor, iar acum axa nodală ne vorbește despre individ vs. grup, despre identitate individuală vs. identitate de grup, socială pentru că Nodul Nord se găsește în Leu, iar Nodul Sud se găsește în Vărsător.

    În așteptarea eclipsei de Soare de luni, cu Soarele în conjuncție cu Nodul Nord al cărui regent este, s-au întețit în jurul nostru evenimentele încărcate de disperare sau de agresivitate, ca un simbol al identității ce riscă să fie strivită de grup și se luptă, se zbate să fie ea însăși între bine și rău, între propria esență și ceea ce vine impus de multe ori din afară. Neputința de a fi tu, durerea de a te simți anihilat de mentalități de grup, la nivel de familie, dar și la nivel social ori în cadrul unor grupuri mai largi, extinse (cartier, sat, grup de prieteni, grup religios etc.) poate conduce la acte șocante, drastice, chiar de suprimare a vieții. Pentru că, nu-i așa, oricum nu mai simți că exiști, ceilalți nu te văd sau te împing spre un fel de a fi care nu te îmbracă, un fel de a fi care nu te reprezintă, îți urzică sufletul, ți-l întunecă.

    Dar în contextul eclipselor de luna aceasta putem vorbi și despre șocul sau surpriza descoperirii sinelui într-o cu totul altă lumină decât până acum. Revelațiile despre sine nu sunt întotdeauna plăcute, dar pot deveni benefice pentru cei care au disponibilitatea de a-și cunoaște Umbra. Sub masca adaptării convenționale se ascunde de multe ori cu totul și cu totul altceva și cred că, paradoxal, umbra care se așterne peste Soare ne ajută să ne privim altfel, mai clar, în prezența unui destin pe care l-am tot ocolit.

    Soarele în conjuncție cu Nodul Nord ne poate conduce spre înțelegerea vorbei din popor care spune ”ce ți-e scris în frunte ți-e pus” sau spre înțelegerea faptului că nu poți fugi la nesfârșit de ceea ce ești. Într-o zi trebuie să te oprești, să te dezbraci de grup, de autojustificări și să te privești asumându-ți ceea ce ești până la capăt, deschis la lucrul cu sine. Pentru că acest lucru conduce la conștientizare, acceptare și întregire de sine. Este momentul unor decizii capitale, iar acestea depind de forța eului tău. Dacă nu te simți suficient de puternic, nu te izola. Lasă-i pe cei din jur să-ți amplifice lumina. De aceea, alege cu grijă grupul din care faci parte. Nu-l lăsa să-ți stingă Soarele interior. Pentru că acesta va hrăni, la rândul său, grupul.

    Oriunde există umbră există și lumină, unde cade o rază de lumină se naște și o umbră ne învață Jung. Eclipsa de Soare deschide poarta unui nou început, dar pentru a beneficia de el trebuie să privim întâi în propriul întuneric.

X