• Studii astrologice personalizate

 • Săptămâna începe sub impulsuri pasionale puternice și cu o preocupare foarte intensă față de viața amoroasă, față de căsnicie, dacă este cazul, dar și față de relațiile cu ceilalți, în general. Careul Venus – Pluton, care își pune amprenta pe primele trei zile ale acestui interval, prevestește însă lupte pentru putere, atât în plan profesional, cât și în plan personal. Cel mai probabil, pentru că de obicei ești atât de încăpățânat, cei din jur consideră că nu pot discuta direct cu tine și caută prin tot felul de tertipuri să te aducă acolo unde își doresc. Desigur, din acest peisaj nu lipsesc nici cei de-a dreptul rău intenționați, care vor să te submineze sau să profite financiar de pe urma ta. Este foarte posibil ca, până miercuri, să descoperi tot felul de lucrături și intrigi, tot felul de interese bine ascunse de persoane care, la prima vedere, par să fie de partea ta.
  Pentru că Venus guvernează și casa II a Berbecului, casa banilor, a valorii personale, a resurselor personale, bine-ar fi să dai dovadă de multă prudență în plan financiar.

  Pe 3 octombrie, miercuri, Mercur își face intrarea triumfală în Scorpion, casa VIII a Berbecului, casa intimității, dar și a resurselor comune, a taxelor, impozitelor, a datoriilor de orice fel, dar și a finanțărilor și a moștenirilor. Acest tranzit este important pentru că Mercur va retrograda aici, între 31 octombrie și 20 noiembrie. De aceea, se poate spune că este încurajată comunicarea la nivel intim, explorarea unor subiecte mai sensibile, mai delicate. De asemenea, se poate pregăti terenul pentru a face mărturisiri, pentru a lăsa la lumină un secret. Sub aceste tranzite, acesta va ieși oricum la iveală.

  Marte, planeta care îți guvernează semnul, intră în Balanță, casa VII, a relațiilor și căsătoriei, pe 4 octombrie, alăturându-se planetei Venus care mai zăbovește aici până la 8 octombrie, dar și Soarelui, prezent în Balanță până pe 23 octombrie. Acest lucru ne spune că ești mult mai activ în plan relațional, cu mai multă inițiativă. Poți începe o relație nouă, dacă ești celibatar, ai putea cugeta serios la o cerere în căsătorie, dacă ești parte a unei relații neoficializate. Berbecii căsătoriți sunt mai deschiși să privească lucrurile din perspectiva perechii de viață, dar nu se vor supune acesteia, ci vor acționa mai diplomat decât de obicei.

  Începând cu 6 octombrie, Mercur și Uranus se află în opoziție, așa că e posibil ca un prieten să te dea de gol, să îți facă probleme sau apar tot felul de tensiuni financiare în cercurile sociale prin care te învârți. Ar fi bine să fii mai prudent în ceea ce privește anturajul, oamenii pe care îi atragi sau pe care îi lași să intre în viața ta. Evită deciziile impulsive, mai ales cele financiare, la îndemnul unor persoane pe care nu le cunoști suficient. Și ține cont că nici prietenii mai apropiați, deși au intenții bune, nu îți oferă sfaturi financiare prea bune.

  Tot din 6 octombrie, Soarele din Balanță se confruntă cu Saturn aflat în Capricorn, ceea ce sugerează conflicte cu șeful sau sentimentul că parteneriatele profesionale sau personale, amoroase îți limitează creativitatea, libertatea de exprimare și posibilitatea de a te afirma în carieră.

  Cu Mercur în tranzit prin casa VIII, Berbecii pot deveni mai interesați de erotism sau pot dezvolta o obsesie erotică față de vreun coleg/vreo colegă de birou. Cu siguranță și reciproca ar putea fi valabilă. Ambele variante se pot arăta periculoase pentru reputația ta, așa că încearcă să fii cât mai rezervat cu putință, evită complicațiile, mai ales dacă nu te interesează relațiile pe termen lung.

  Opoziția Mercur – Uranus ar mai putea prevesti și neplăceri sau răsturnări de situația cam nefaste într-un litigiu financiar ori poate în legătură cu o moștenire. Se recomandă să fii foarte prudent cu banii și să nu te repezi imediat la a face credite, mai ales dacă ești proaspăt angajat. Se recomandă să fii mai prudent în asocieri, în afaceri, poate chiar să asculți de sfaturile unor persoane cu mai multă experiență decât tine, chiar dacă nu îți convine tot ceea ce auzi.

X