• Studii astrologice personalizate

  • Calatorului ii sade bine cu drumul. Si ce altceva suntem decat calatori catre stele, catre lumina, catre noi insine si catre ceilalti? Poate ca drumul e mai important decat destinatia, pentru ca ne reveleaza la fiecare cotitura un alt adevar despre Univers si, deci, despre noi insine, ne ajuta sa regasim in noi ceea ce suntem, in esenta. Fiecare semn zodiacal pe care il asimilam, prin care calatorim si pe care il manifestam ne ofera cate un dar. “Cine are urechi de auzit, sa auda” (Luca 8:8).  Dar e bine, din cand in cand, sa ajungem undeva, intr-un loc concret, unde sa ne asezam pe genunchi si sa cautam in tolba.

    Dupa bucuria, expansivitatea si intelepciunea Sagetatorului, luna decembrie si prima jumatate a lunii ianuarie ne pun in fata energiei Capricornului. Intuitia speciala a Sagetatorului care ne ajuta sa privim dincolo de ceea ce vedem ne deschide perspective asupra caii de urmat. Sageata bine tintita ne aduce la poalele muntelui, pe teritoriul arid, auster al caprei. Ne asteapta urcusul. Si pentru aceasta avem nevoie de ambitie, perseverenta si eficienta, de structura si organizare. Saturn, guvernatorul Capricornului,  ne aduce tuturor rezistenta la efort, iar urcatul muntelui reprezinta probabil cel mai aspru examen pe care ni-l pune in fata Marele Profesor. Pentru ce ne folosim resursele? Pentru a dobandi putere, influenta, autoritate, cea mai inalta pozitie sociala? Sau lectiile pe care ni le insusim in timpul urcusului ne deschid si catre lumea spirituala?

    Utilitatea demersurilor noastre se masoara doar fizic sau si spiritual?

    “Trebuie sa cucerim, sa reusim, sa ajungem in varf; trebuie sa cunoastem finalitatea pentru a fi convinsi ca putem invinge – pentru a intelege ca nu exista vis spre care sa nu indraznim. E ziua incoronata de acest pisc? Ce racoare e si ce liniste! Nu suntem triumfatori, ci incantati, bucurosi, sobru uimiti… Am invins un inamic? Pe nimeni altcineva decat pe noi insine. Am castigat succes? Acest cuvant nu inseamna nimic aici. Am castigat un regat? Nu… si da. Am dobandit o ultima satisfactie… am indeplinit un destin. A lupta si a intelege – una nu rezista fara cealalta; asa e legea…”. Cuvintele ii apartin unui om care in 1924 si-a pierdut viata urcand Everestul: alpinistul britanic,George Mallory. Dar ne dam seama din ceea ce povesteste el, ca experienta in sine, cucerirea celui mai inalt munte din lume, e mai mult decat o experienta fizica, materiala. Intrebat la ce serveste sa urci Everestul, Mallory a raspuns “la nimic” si a explicat ca nu exista un castig palpabil, masurabil, ci singurul castig este bucuria pura. “Iar bucuria este, dincolo de toate, scopul vietii”, spunea alpinistul.

    % | %
X