• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada: 21 decembrie – 19 ianuarie
  ElementPământ
  Calitate: semn Cardinal
  Polaritate: Feminin
  Verba folosi
  Planeta guvernatoare: Saturn
  Metal: Plumb
  Culori: negru, maroul ciocolatiu, verdele inchis

   

  PORTRET

  În perioada cuprinsă între 21 decembrie şi 19 ianuarie, Soarele traversează zodia Capricornului. Planeta guvernatoare a acestui semn zodiacal, de Pământ, nu poate fi decât sobrul şi greoiul Saturn.

  Al zecelea semn al zodiacului, Capricornul caută să domine prin autoritate, impunând de multe ori celorlalţi reguli pe care el însuşi nu le respectă.

  Ca principala caracteristică, remarcată întotdeauna de ceilalţi, este răceală pe care o emană persoanele născute în acest semn. I-am putea compara foarte bine pe Capricorni cu răceală iernii, cu îngheţul. Aparent lipsiţi de cea mai mică urmă de emotivitate, ei sunt, de fapt, hipersensibili şi timizi. De aceea, construiesc în jurul lor ziduri groase de apărare ca nu cumva cineva să reuşească să-i vadă aşa cum sunt: vulnerabili. Cu un control absolut de sine şi de multe ori aroganţi, Capricornii ascund o inima sensibilă, uşor de rănit. Sunt mânaţi de ambiţie, dorinţă de putere, zgârcenie şi spirit foarte practic. Capricornii sunt prudenţi, răbdători, hotărâţi şi disciplinaţi, cei mai ambiţioşi oameni ai zodiacului.

  Capricornii sunt persoane conservatoare, ancorate în tradiţii, care preferă să meargă pe cărările deja bătătorite. Ei sunt cei care conservă, şi nu aceia care schimbă, cei care investesc în loc să cheltuie nejustificat. Riscuri nu îşi asumă decât după îndelungi perioade de chibzuinţă.

  Cei mai mulţi Capricorni au trac de-a lungul întregii existențe şi îşi găsesc cu greu locul, deşi spre exterior transpar foarte foarte rar frământările lor interne. De aceea, sunt mereu în defensivă, iar rarele momente de agresivitate sunt determinate mai degrabă de nelinişte, teamă.

  Capricornii îşi plănuiesc întotdeauna cu grijă şi încăpăţânare orice mişcare şi vor urmări în 90% din cazuri un scop practic, eventual care să-i îmbogăţească rapid. Nu vă lăsaţi păcăliţi de atitudinea lor tăcută şi aparent dezinteresată. În străfundul lor, ochesc întotdeauna postul cel mai bun şi vor lupta susţinut pentru el. Nu îi deranjează rutina, ba dimpotrivă. Le place un mediu constant şi liniştit în care zgomotele lumii nebune de afară să nu poată pătrunde. Dacă vreţi să stresaţi un Capricorn faceţi zgomot sau încercaţi să-i răsturnaţi planurile puse la punct cu mult timp înainte. Veniţi cu lucruri noi care să-l tenteze. Capricornii sunt printre cei mai punctuali angajaţi şi le place să îşi asume din ce în ce mai multe responsabilităţi. Sobrietatea îi ţine departe de petrecerile mondene, iar stoicismul îi ajută să îndure cu uşurinţă perioadele de austeritate. Capricornii pot trăi în condiţii care pe alţii i-ar face să cedeze nervos. Odatăi ieşiţi însă dintr-o criză financiară, vor face totul să nu le mai ajungă  cuţitul la os.

  ACTIVITĂŢI

  Nativii acestui semn zodiacal sunt printre cei mai muncitori oameni ai zodiacului. Ei sunt capabili de efort susţinut pentru a-şi atinge ţelurile propuse. Dacă iniţiatorii unui proiect interesant obosesc undeva, pe la mijlocul drumului, Capricornul le va lua de pe umeri sarcinile şi le va duce la bun sfârşit. Evident, el va trebui să iasă cel mai câştigat din această afacere. În schimb, Capricornii nu se numără printre personajele rapide ale zodiacului. Modul lor de lucru este lent, dar ceea ce realizează este foarte solid, rezistă în timp. Simţul realităţii, al concretului, stăpânirea de sine şi organizarea sunt atuuri care îi ajută să evolueze profesional şi să fie aprecaiati, dar dorinţa de a călca doar pe cărări bătătorite deja, de a face parte dintr-un sistem sigur şi rutină le pot închide multe şanse deosebite.

  Capricornii vor fi pe deplin mulţumiţi dacă vor reuşi să muleze lumea, propriilor interese. Nu le place să greşească şi nu îşi vor asumă uşor responsabilitatea pentru erorile comise. Nu sunt deschişi la schimbare şi nu îşi asumă riscuri. Decât să tulbure apele preferă să lase lucrurile aşa cum sunt. De ce să schimbe becul? Dimineaţă se va face oricum lumină. Şi, de altfel, becurile sunt atât de scumpe încât…Şi ce rost are să-l schimbe, dacă şi cel nou se va arde până la urmă?

  Spuneam mai sus că nu sunt ahtiaţi după petreceri mondene, dar asta nu înseamnă că trăiesc cu toţii izolaţi de lumea înconjurătoarea. Să nu uităm că unul dintre ţelurile Capricornului este să atingă o poziţie socială importantă, aşa că socializează, participa la întâlniri atunci când ştie că acestea îi servesc intereselor. Va fi o prezenţă de cele mai multe ori discretă, contemplând cu răbdare peisajul uman, adunând informaţii pe care alţii le ignoră, pentru a le folosi în favoarea sa la momentul oportun.

  Printre profesiile asociate Capricornului putem enumera medicină (tot ceea ce este legat de oase şi de piele), profesii legate de administraţie, de control, legate de munte, pietre (geolog, paleolog etc).

  DRAGOSTE ŞI PRIETENIE

  În dragoste, nu sunt foarte entuziaşti şi demonstrativi. Cel puţin nu în public. Sunt „pasionaţi la rece”, cum spune Andre Barbault. Sunt mai mult atraşi de latura fizică a unei relaţii şi pot deveni deranjanţi câteodată cu limbajul neadecvat legat de sex şi problemele conexe. Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbaţii acestui semn zodiacal. Femeile, care în aparenţă par de gheaţă, se pot dovedi foarte abile odată ajunse în aşternut. Cei mai mulţi Capricorni se căsătoresc din interes şi au una dintre cele mai scăzute cote la divorţuri. Nu obişnuiesc să mintă, decât atunci când vine vorba despre sex. Capricornii sunt foarte legaţi de tradiţii şi ţin foarte mult la rolul specific fiecăruia într-o relaţie. Femeia Capricorn se va ocupa cu plăcere de copii ştiind că soţul este acela care trebuie să aducă bani care să întreţină familia. Cât despre bărbaţii Capricorn, vor dori să aibă copii mai mult din simţul datoriei decât din cine ştie ce sentimente paterne dezvoltate. Odată această îndatorire rezolvată, vor avea conştiinţa mult mai liniştită.

  Capricornii sunt oarecum speraţi de relaţiile amoroase de lungă durata pentru că asta înseamnă să te deschizi spre celălalt, iar ei au mereu dubii. Pun mereu sub semnul întrebării sentimentele celuilalt, dar mai ales cele proprii. De aceea, par deseori atât de reci şi indiferenţi, dar realitatea e altă. Cu tact şi răbdare, până la urmă îi veţi face să se arate măcar puţin.

  Capricornii sunt amici fideli şi discreţi care inspiră încredere. Vă veţi simţi în deplină siguranţă dezvăluindu-le cele mai intime secrete ale dvs., dar nu-i forţaţi să facă la fel. Capricornii sunt secretoşi în ceea ce îi priveşte. Vă vor ajuta însă la nevoie cu tot ceea ce le stă în putinţă.

  BANI
  Banii câştigaţi şi acumulaţi le dau Capricornilor sentimentul de siguranţă, stabilitate şi putere. Ei muncesc metodic, consecvent pentru a atinge succesul financiar şi nu se vor relaxa până nu vor considera că au adunat suficient ca să le ajungă în caz de catastrofă. Nu prea se dau în vânt după scheme miraculoase de câştigare a banilor în timp scurt şi pot fi consideraţi mai degrabă zgârciţi decât cheltuitori. Nu cumpără decât strictul necesar, când este necesar, deşi le plac lucrurile scumpe şi de calitate.

  Capricornii sunt foarte abili în organizarea banilor, a cheltuielilor, mereu ţin o contabilitate cât de mică în minte. Nu le place să dea sau să ia bani cu împrumut, iar ca patroni de afacere au mereu senzaţia că angajaţii fură cumva de la ei.

  SĂNĂTATE

  Capricornul guvernează oasele, scheletul, în general, încheieturile şi în mod special genunchii, părul, pielea şi dantura. Mulţi îl asociază însă şi cu anumite părţi ale stomacului. Capricornii beneficiază de obicei de o sănătate bună, sunt longevivi şi se recuperează cu uşurinţă după o boală. Bolile la care sunt cel mai expuşi sunt alergii şi afecţiuni ale pielii, fracturi, lipsa de calciu care duce la fragilitatea oaselor şi a dinţilor. Cu vârstă poate apărea şi reumatismul, din pricina stilului de viaţă marcat de muncă şi puţine momente de repaus. Anxietatea care marchează primii ani de viaţă ai Capricornilor poate duce la tulburări nervoase şi afecţiuni cauzate de stres de aceea, li se recomandă nativilor un stil de viaţă regulat, în care să-şi facă timp pentru odihnă.

X