• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada:  22 iulie– 22 august
  ElementFoc
  Calitate:  Fix
  PolaritateMasculin
  VerbA voi
  Planeta guvernatoareSoare
  MetalAur
  CuloareAuriu, dar şi roşu şi albastru

   

  PORTRET

  Pe 22 iulie Soarele intră în zodia Leului pe care o traversează până pe 22 august. Despre hieroglifa care reprezintă semnul zodiacal al Leului se spune că este un simbol al cozii animalului, dar în misteriile dionisiace era considerată un phallus. Intrând în zodia Leului, Soarele scoate la iveală întreaga splendoare cosmică. De-a lungul timpului, Leul a simbolizat venirea sezonului în care totul creşte şi se coace, a simbolizat abundenţa şi generozitatea vieţii. Pentru strămoşii noştri, calităţile Leului erau asociate cu divinitatea şi puterea, dominarea, regalitatea. Oriunde ar fi fost întâlnit, caracteristicile lui au fost asociate zeilor şi zeiţelor. Pentru multe culturi, Leul este un fel de paznic care înfruntă întunericul şi intenţiile malefice. De aceea, reprezentări ale Leului pot fi întâlnite la intrările în temple şi în ritualurile legate de Anul Nou chinezesc.

  Persoanele născute între 22 iulie şi 22 august sunt dominatoare, spontane, creative, generoase, dar şi dogmatice, băgăreţe şi intolerante, cu o personalitate expansivă. Leii sunt oameni foarte mândri, cu o atitudine optimistă şi deschisă în faţa vieţii. Au tendinţa de a fi încăpăţânaţi (Leul este un semn fix, de Foc) şi în momentul în care îmbrăţişează un principiu sau un mod de abordare renunţă cu greu la el. Se aşteaptă la ceea ce este mai bun în viaţă şi au impresia că totul li se cuvine. În momentul în care lucrurile nu ies aşa cum şi-au dorit vor reacţiona rapid şi de cele mai multe ori agresiv. Nu le place să fie contrazişi sau criticaţi pe faţă, cu atât mai mult, confruntaţi direct, cu arme puternice. Chiar dacă dovezile sunt clare şi spun că Leii au greşit într-o anumită situaţie, tot nu vor renunţa, nu vor retracta, nu se vor scuză. Egoul lor nu le permite pur şi simplu să accepte că au comis o eroare. De aceea, există mulţi Lei care, încolţiţi, se întorc spre oameni şi relaţii nepotrivite, îndoielnice, doar pentru a-şi apăra cauza până la final. Le place să aibă ultimul cuvânt şi să emită păreri despre absolut orice. Totuşi, în momentul în care cineva greşeşte faţă de ei, ştiu să arate iertare, acea clemenţă regală rostită cu sprâncenele ridicate, cu ironie şi o privire superioară. Dar această iertare nu vine cu uşurinţă, ci trebuie cerşită. Scuzele trebuie să fie sincere şi umile.

  Leii ştiu să disimuleze, natura lor jucăuşă şi teatrală îi ajută să pozeze în ceea ce nu sunt sau, dimpotrivă, să o facă pe mâţa blanda pentru zăpăcirea adversarului. Nu subestimaţi niciodată un Leu, oricât de blând v-ar toarce la ureche. Nu există Lei timizi sau introvertiţi, ci Lei care par a fi aşa pentru că este metoda lor de a conduce aparent din umbră. Desigur, aceste aparenţe vor cădea imediat, în momentul în care le răniţi mândria. Atunci, torsul catifelat se va transformă în răget furios, iar chipul diafan se va congestiona într-o mimică pe care nu o veţi uita prea curând.

  Mândria e punctul lor sensibil, de aceea trebuie să le arătaţi respect şi admiraţie. Şi atunci, vă vor învăţa cu graţie şi superioritate cum să vă corectaţi, cum să vă îmbunătăţiţi viaţa.

  Leilor nu le plac schimbările bruşte; au nevoie de timp pentru a-şi forma o (nouă) opinie.

  ACTIVITĂŢI
  Indiferent de circumstanţe, chiar cu scurte perioade de depresie, Leii vor păşi în viaţă cu fruntea sus, mândri, cu faţa îndreptată spre Soare.

  Nu suportă locurile întunecate şi plictiseala, de aceea îi puteţi găsi cu uşurinţă în toate locurile aglomerate, celebre, fastuoase, în fruntea unui grup de prieteni sau a familiei.

  Ambiţioşi, curajoşi, cu o voinţă de fier, independenţi, Leii sunt născuţi pentru a fi lideri şi sunt foarte eficienţi pe poziţii de conducere. Atunci îşi exprimă pe deplin potenţialul.

  Leul este al cincilea semn al zodiacului, guvernând aşadar casa cincea, casa creaţiei, creativităţii, copiilor, plăcerilor, flirturilor şi speculaţiilor financiare. Dacă până acum am avut de-a face cu semne zodiacale dominate fie de instinct şi pasiune, fie de posesivitate, fie de intelect, fie de inimă, acum suntem în faţa unor persoane care ştiu să asculte şi de inimă şi de raţiune. Intelectualul, raţionalul întâlneşte pasiunea, lumina, creând o personalitate periculos de şarmantă. Este greu să le rezişti Leilor, mai ales atunci când fac parte din tipul superior, cizelat, care îşi ascunde cu subtilitate defectele atunci când vrea să te cucerească sau urmăreşte un scop individual. Leii vor să fie în centrul atenţiei şi de aceea vor prelua iniţiativa, vor crea, vor face pe eroii. Nobilitatea gesturilor poate intra însă în umbra egoului cultivat la maximum care le insuflă credinţa că au întotdeauna dreptate, că ştiu tot, că ştiu ce e mai bine pentru ceilalţi. De aceea, de multe ori, generozitatea Leilor este inutilă în faţă celor care le-au cerut ajutorul, pentru că nu reuşesc să vadă care este nevoia reală a celor aflaţi în impas, ci vor încerca să-şi impună propria teorie, propria soluţie. De aceea, mulţi dintre ei pot ajunge profesori, psihiatri, politicieni.

  Pe scena politică vor persevera până ajung la o poziţie strategică în guvern. În afaceri, îi vom găsi cel mai adesea pe postul de preşedinte de trust. Sunt excelenţi organizatori, manageri, lideri şi majoritatea va prefera să aibă propria afacere. Leii au însă şi un puternic simt dramatic aşa că sunt foarte des întâlniţi în lumea artiştilor, a teatrului, filmului, publicităţii. Le place să exagereze, să reacţioneze disproporţionat, au abordări proprii şi se aruncă în proiecte la care alţii nici nu îndrăznesc să gândească.

  Dar Leii nu sunt 100% activi, mereu în alergare, ci au momente de lene care pot fi minute, ore sau chiar zile întregi de vegetat la umbră şi de contemplat teritoriul, vânatul.

  Iubitori de plăceri, Leii devin, pe măsură ce înaintează în vârstă, gurmanzi.

  DRAGOSTE ŞI PRIETENIE

  În relaţiile personale, Leii sunt de obicei deschişi, sinceri şi generoşi. Pot deveni însă prea încrezători în ceea ce priveşte persoanele la care ţin. Nu sunt buni judecători ai caracterului celorlalţi. Le place să aibă audienţă. Fără aplauze, care este farmecul vieţii? De aceea, cei mai mulţi cad în capcana măgulitorilor. Nu le place să fie singuri, detestă rutina şi adoră să se îmbrace în culori vii. Cum să rateze o altă şansă de a fi remarcaţi? Culorile preferate sunt auriul, galbenul şi portocaliul.

  Guvernaţi, aşa cum am mai spus de Soare, văzut ca şi centru al universului, Leii se consideră la rândul lor indispensabili ghidându-se după principul „Eu şi restul lumii”. În orice situaţie ar fi puşi ei trebuie să fie în centrul atenţiei, centru al universului din care fac parte. De aceea, nu puteţi întemeia niciun fel de parteneriat cu persoanele născute sub acest semn, decât dacă sunteţi pregătiţi să le staţi în umbră, se le ascultaţi poruncile şi să le împărtăşiţi entuziasmul.

  În dragoste, Leii manifestă un comportament contradictoriu. Astfel, vor oscila de la perioade în care vor fi total absorbiţi de propria persoană şi propriile proiecte, excluzând, ignorând perechea de viaţă, la perioade de profundă generozitate şi romantism, când vor înconjura persoana iubită cu cadouri şi o vor scălda în complimente. Ceea ce trebuie însă să reţinem este faptul că Leii aşteaptă mereu ceva în schimb sau chiar pe degeaba. Ei trebuie să fie în centrul atenţiei, iar atunci când oferă, când depun eforturi pentru relaţie, trebuie neapărat să daţi înapoi cu aceeaşi măsură. Altfel, relaţia dvs. cu un Leu nu va dura prea mult.

  Leii sunt credincioşi şi protectori cu persoanele iubite atât timp cât acestea le recunosc autoritatea, iubesc copiii şi se luptă pentru un cămin luxos şi sigur. Nu le plac duplicitatea şi jocurile amoroase, ci mai degrabă apreciază sinceritatea.

  Leii sunt, în general, înconjuraţi de foarte mulţi prieteni, de oameni de la care aşteaptă consideraţie şi admiraţie, oameni în mijlocul cărora să strălucească. Nu trebuie să înţelegem de aici că Leii nu sunt buni prieteni. Ba dimpotrivă, doar că trebuie să ţineţi cont de câteva reguli clare, cum ar fi: să nu le încălcaţi teritoriul, să nu le răniţi mândria şi să nu intraţi în competiţie directă, făţişă cu ei. Dacă ştiţi cum să-i luaţi s-ar putea să constataţi că sunt destul de uşor de manipulat, dacă descoperiţi corzile la care să cântaţi. Şi nu uitaţi de complimente, mai ales în plan intim.

  BANI

  Leilor le plac banii şi vor face orice că să câştige cât mai mult pentru că le place să cheltuiască pentru plăcerile proprii. Le place să trăiască pe picior mare. Numai la clasa întâi şi înconjuraţi de lux, de lucruri scumpe. Imaginea este foarte importantă pentru ei şi de aceea vor cheltui mai mult decât alţii pentru îmbrăcăminte, cosmetice, accesorii; casa va fi decorată după ultima modă, iar maşina, cea mai scumpă pe care şi-o pot permite. Leii nu se pricep să-şi organizeze bugetul personal şi nu răspund deloc bine la limitări. De obicei, se angajează în tot felul de proiecte care le depăşesc puterea financiară, doar de dragul grandorii.

  Perioadele fireşti, în care trebuie să-şi revină după cheltuieli „neprevăzute” le creează de obicei frustrări, stres, chiar depresie. Şi atunci, nimeni nu s-ar dori în preajma lor.

  Dacă Leii reuşesc să-şi domine vanitatea, iau decizii financiare foarte înţelepte, pentru că nu le place să piardă şi să-şi terfelească imaginea regală.

  Norocul acestor nativi este creativitatea de care vorbeam mai sus. Sunt plini de resurse nebănuite şi cu încrederea neclintită în forţele proprii se vor face luntre şi punte să se reechilibreze financiar. Nu-şi vor refuza prietenii cu un împrumut pentru că şi ei au nevoie din când în când de un credit avantajos.

  SĂNĂTATE

  Leul este simbolul inimii şi al sistemului fizic, al energiei vitale oferite de Soare. El guvernează inima, metabolismul ficatului, splina, arterele pulmonare, măduva spinării, iar exterior spatele, antebraţele. De aceea, Leii sunt predispuşi la afecţiuni cardiace, multe provocate de tensiunea nervoasă sub care trăiesc. Aici putem enumera palpitaţii, tahicardie, anevrism. Coloana vertebrală este şi ea predispusă la şocuri. Atunci când se îmbolnăvesc, Leii devin capricioşi şi este dificil pentru medici să lucreze cu ei. Mulţi dintre Lei vin cu diagnosticul deja stabilit de ei înşişi, chiar dacă nu este cel corect. Se refac în general foarte rapid, pentru că manifestă o mare dragoste de viaţă şi le place să fie activi. Starea lor de sănătate este însă direct legată de starea psihică.

   

X