• Studii astrologice personalizate

 • foto edit: Emilia MATEICIUC
 • Perioada: 18 februarie – 20 martie
  Element: Apă
  Calitatesemn Mutabil
  Polaritate: Feminin
  Verba crede
  Planete guvernatoare: tradițional – Jupiter, modern – Neptun
  Metal: mangan
  Culori: albastrul mării

   

  PORTRET

  Al doisprezecelea semn zodiacal, Peştii sunt semnul eternităţii, al reîncarnării şi al renaşterii spirituale.

  Zodia Peştilor face parte din triunghiul zodiilor de Apă, alături de Rac şi Scorpion. Aceste zodii sunt caracterizate de sentimente schimbătoare şi puternice. Peştii sunt poate cei mai alunecoşi şi mai duali. Zodia are că simbol doi peşti care înoată în direcţii opuse, de unde şi natura foarte schimbătoare şi dificilă a persoanelor născute în intervalul 18 februarie-20 martie. Intuitivi, emoţionali, imaginativi şi înclinaţi spre latura artistică a vieţii, Peştii balansează între lumea lor imaginară şi realitate, într-o manieră care poate părea obositoare pentru reprezentanţii celorlalte semne zodiacale.

  Fiind ultimul semn al zodiacului, se spune despre Peşti că au însumat experienţa tuturor celorlalte semne astrologice şi doresc să folosească această cunoaştere pentru a atinge perfecţiunea. Poate că nu toate persoanele născute în Peşti au idealuri măreţe şi visează să salveze planeta şi umanitatea, dar conceptul de perfecţionism joacă un important rol în personalitatea lor. De aici derivă un soi de critică neconstructivă de cele mai multe ori; sunt mulţi Peşti care nu pot găsi cuvinte frumoase despre un lucru, o persoană, o situaţie, pentru că aceasta nu corespunde imaginii lor idealizate.

  Caracterizaţi de indecizie, de incapacitatea de a se hotărî uşor asupra unei decizii, nativii acestei zodii sunt mereu obosiţi, incapabili de un efort susţinut, de lungă durată. Şi, totuşi, în ciuda personalităţii sensibile şi a constituţiei fizice fragile, Peştii sunt nişte supravieţuitori. Şi asta pentru că persoanele născute în acest semn sunt foarte flexibile şi se adaptează uşor în orice mediu, la orice schimbări. Cu o intuiţie de invidiat şi cu o putere mare de pătrundere în mintea celorlalţi, Peştii sunt foarte uşor influenţaţi de emoţiile şi atitudinile celorlalţi. Atât de influenţaţi, încât pot uita cu uşurinţă de propriile idealuri. Dar această deosebită capacitate de empatie, îi poate face pe aceşti oameni manipulatori periculoşi. Simbolul peştilor care înoată în direcţii opuse reprezintă veşnicul conflict al Peştilor, între a fi puternici, consecvenţi, concentraţi asupra unor ţeluri clare, definite de ei înşişi, şi a fi victima propriei vulnerabilităţi, sensibilităţi. Pentru a-şi putea păstra echilibrul emoţional, foarte fragil de altfel, Peştii au nevoie să-şi creeze un loc secret în care să se retragă după perioadele încărcate de stres. Temperamentul Peştilor variază de la unul optimist la cel mai adânc pesimism. Persoanele timide joacă mai uşor rolul altcuiva decât să îndrăznească să fie ele însele. Nu e de mirare că foarte mulţi artişti, actori, scriitori sunt născuţi sub acest semn.

  Sunt Peşti foarte organizaţi şi metodici, dar şi Peşti delăsători, în mare parte din cauza mediului în care trăiesc sau lucrează. Născuţi sub un semn care simbolizează sacrificiul şi compasiunea, Peştii reprezintă individualităţi complexe, cu multe faţete şi cu o multitudine de false trăsături de caracter. În momentul în care cei din jur sunt mai siguri pe faptul că au reuşit să descifreze un personaj Peşti, acesta va scoate la iveală caracteristici cu totul şi cu totul noi.

  ACTIVITĂŢI

  Mental, Peştii sunt la fel de nebuloşi ca şi planeta care îi guvernează, Neptun. Nimeni nu îi poate egala (poate doar Racii) în ceea ce priveşte fantezia şi abstractul. Mintea lor nu este pur şi simplu făcută să fie logică, dar nu ne referim aici la logica matematică, deoarece această este o ştiinţă în care excelează mulţi dintre nativi.

  Pe cercul zodiacal, Peştii sunt în opoziţie cu Fecioara cu care împart dragostea pentru detalii. În comparaţie cu Fecioarele, Peştii pot vedea cosmosul ca pe un lucru minunat şi, în mod ironic, întâmpină dificultăţi în momentul în care trebuie să se adapteze lumii exterioare.

  Mulţi Peşti sunt adevăraţi vizionari şi au tendinţe misionare pronunţate. Dar, cei mai mulţi au tendinţa de a se nega şi conduşi de înclinaţiile spirituale puternice simt nevoia de a-i salva pe alţii, chiar dacă aceştia sunt de acord sau nu.

  Nu e neapărat vorba că Peştii nu pot vedea realitatea aşa cum este, ci mai degrabă refuză să o accepte. De aceea, se îndreaptă adesea spre religie, filosofie, spiritualitate. În general, Peştii nu prea sunt firi practice, de aceea activează mai cu seama în domenii artistice. De asemenea, din dorinţa perpetuă de a fi în serviciul celorlalţi se dedică acţiunilor caritabile, militează pentru cauze nobile şi fac în aşa fel încât să îmbine utilul cu plăcutul. Ceea ce îi dezavantajează pe mulţi dintre Peşti este tendinţa de a visa cu ochii deschişi nepermis de mult.

  Meseriile asociate acestui semn zodiacal sunt printre altele biolog, veterinar, psiholog, medium, profesor, diplomat, preot, spion, fotograf, terapeut, scafandru.

  DRAGOSTE ŞI PRIETENI

  Pentru Peştii extravertiti, prietenii sunt cel mai important lucru din lume, până în momentul în care îşi creează propriul cămin. Peştii sunt printre cei mai fideli prieteni din zodiac şi se chinuie să construiască relaţii amicale care să dureze toată viaţa. Nativii acestui semn zodiacal nu au, în general, probleme cu relaţionarea, cu socializarea. Sunt firi plăcute, care atrag prin generozitate, romantism, sensibilitate, intuiţie, creativitate. Totuşi, cum nimeni nu e perfect, iar Peştii sunt un semn dublu, trebuie să ne aşteptăm din partea lor la numeroase schimbări de dispoziţie. Aşa cum am mai spus, simbolul lor este reprezentat de doi peşti care înoată în direcţii diferite, deci contradicţiile şi contradictoriul sunt la ele acasă în personalitatea acestor persoane. Acum sunt romantice, eroice (dar într-un mod mai mult teoretic şi idealist decât practic şi realist), pline de elanuri sexuale, pentru ca foarte rapid, într-o zi sau într-un minut, să începem să vedem şi laturile lor mai puţin cuceritoare. Astfel, talentul oratoric se poate transformă brusc în cea mai insuportabilă critică sau bârfă, sensibilitatea devine depresie, autocompătimire etc. În dragoste, nu toţi Peştii sunt foarte stabili. Nevoia lor interioară de recunoaştere, de a fi adulaţi, încurajaţi, lăudaţi, le poate da tendinţa de a schimba des partenerii în încercarea de a obţine ce doresc sau de a-şi îndeplini fanteziile mai mult sau mai puţin ero(t)ice. Dragostea este foarte importantă pentru ei şi găsirea unui partener compatibil îi încurajează şi motivează pe Peşti; vor realiza foarte multe lucruri. Perfecţionismul îi poate face critici şi cârcotaşi fapt ce le poate submina relaţiile amoroase şi/sau amicale, dar nu-i deranjează foarte mult. Peştii sunt adevăraţi „artişti” în a se lipi de cei mai nepotriviţi parteneri şi de a pune capăt relaţiilor din cauza unor lucruri mărunte. Sau, mai bine spus, din pricina unor aspecte care la început li s-au părut minore, dar peste noapte au căpătat dimensiuni catastrofale. Important însă este faptul că Peştii sunt loiali şi dacă ştiţi cum să le demonstraţi în permanentă că îi iubiţi veţi primi multă înţelegere şi afecţiune. Nu trebuie decât ca din când în când să închideţi ochii în faţa capriciilor lor. Dacă nu puneţi gaz pe foc, capriciile rămân de moment şi se dizolvă în faţa primului gest romantic pe care îl veţi face.

  Casa va fi mereu un loc foarte curat în care să poată invita prieteni cu care să discute despre câte în luna şi în soare.

  BANI

  După toate cele expuse mai sus, mulţi ar putea trage concluzia că Peştii sunt mereu faliţi, dar nu este aşa. Multitudinea de planuri pe care şi le fac Peştii, aspiraţia lor spre o viaţă roz, implică bani. Altfel nu pot realiza nimic. Astfel încât, nativii acestei zodii se pricep de minune să-şi organizeze bugetul, în funcţie de priorităţi. Cu simţul lor atistic înnăscut ştiu cum să facă orice vechitură să arate perfect. Cum este însă de aşteptat,  tendinţele lor în materie de bani diferă de la momente de intensă extravaganţă la momente de zgârcenie absolută. Cu greu rezistă campaniilor de reduceri de preț.

  SĂNĂTATE

  Peştii guvernează oasele picioarelor, laba piciorului şi degetele de la picioare, dar şi sistemul limfatic şi funcţiile glandelor, în general. Peştii au, de obicei, o constituţie delicată, iar fragilitatea psihică nu-i ajută prea mult în faţa bolii. Ca să nu mai vorbim despre tendinţele spre ipohondrie. Peştii intră în categoria semnelor cu risc de intoxicaţii şi cu risc de a deveni dependente de tot felul de substanţe. De aceea, trebuie să se ţină cât mai departe de excesul de medicamente, de alcool, tutun, droguri şi orice tip de stimulent. Sunt predispuşi să-şi rănească picioarele, să dezvolte afecţiuni cardiace din cauza agitaţiei continue şi a stresului pe care şi-l provoacă singuri, dar nici asteniile şi/sau depresiile nu le sunt străine. Se recomandă, de asemenea, supravegherea foarte atentă a dietei şi un program echilibrat de repaus-somn.

  Au nevoie de un doctor foarte bun care să ştie să discearnă între multitudinea de simptome pe care i le descrie un Pește, să ştie care sunt reale şi care închipuite. E greu să disciplinezi un pacient în Peşti, dar din momentul în care acceptă sfatul medicului, răspunde foarte bine la tratament.

X