• Studii astrologice personalizate

 • foto: Javier Delgado – https://flic.kr/p/6MLSHK

  Leu – Berbec

  O relatie destul de buna in momentul in care se stabileste clar cine este seful, indiferent daca este vorba despre relatii amicale, profesionale sau sentimentale. In relatiile profesionale, cel mai bine ar fi ca Berbecul si Leul sa fie parteneri si nu in raport de sef-subordonat. Si asa este insa destul de probabil sa iasa scantei cand nu vor cadea de acord asupra vreunei strategii. Ambii au dorinta de a conduce si de a se impune, dar, de obicei, Berbecul se supune Leului. In ceea ce priveste relatiile amoroase, atractia este foarte puternica, iar interesul fata de sex este la fel de mare de ambele parti. Daca se vor intelege asupra subordonarii, o casnicie are toate sansele de reusita. Poate ca, in unele cazuri merge si negocierea si vor accede la „guvernare” cu randul pentru a nu trai in prea mari frustrari. Ideal ar fi totusi sa inteleaga ca intr-o relatie amoroasa nu trebuie sa existe neaparat un sef, ci o colaborare fructuoasa sustinuta de respect si admiratie reciproca. Este foarte indicat ca Berbecul sa gandeasca macar o secunda inainte de a vorbi pentru ca Leul l-ar putea considera grosolan in exprimare si lipsit de respect.

  Leu – Taur

  Relatiile dintre nativii acestor doua semne zodiacale sunt aproape imposibile sau, mai bland spus, foarte dificile. In ceea ce priveste relatiile profesionale sau amicale, Taurul se va dovedi mult prea incet pentru entuziasmul Leului. Taurul este lent si conservator, Leul este impulsiv si rapid. Nu vor cadea niciodata de acord asupra strategiilor de afaceri, nu isi gasesc preocupari comune. Apar probleme in comunicare, se vor suspecta reciproc, iar certurile vor fi la ordinea zilei. In dragoste, o relatie de scurta durata poate fi posibila, deoarece intr-un mod ciudat, Leii si Taurii se atrag unul pe celalalt. Mai probabila este insa o relatie sentimentala intre un barbat Leu si o femeie Taur decat invers. Dar rolul cheie in mentinerea unei casnicii il au sinceritatea si lipsa suspiciunilor. Problemele apar deoarece atat Leii cat si Taurii sunt ambitiosi si incapatanati, iar vointele lor se vor ciocni puternic. Abele semn sunt Fixe, deci tin la propriile idei si opinii, nu se arata dispusi sa si le schimbe cu una cu doua, nici macar de dragul amorului.

  Leul va suporta foarte greu criticile Taurului, pe care il considera plicticos si lipsit de creativitate. De aceea ajung rapid sa se enerveze reciproc.

   Leu – Gemeni

  Colaborarea si armonia se vad clar in plan profesional sau amical unde se completeaza reciproc si isi gasesc interese comune. Intr-o relatie amicala, Gemenii devin insa usor profitori stiind sa manipuleze de minune generozitatea ostentativa si automagulitoare a Leului. Pentru ca o casnicie sa mearga cum trebuie acesti doi mari orgoliosi ar trebui sa invete sa imparta faima, laudele. Gemenii joaca multe roluri, uneori in acelasi timp, dar nu au voie sa uite ca Leului i se cuvine intotdeauna rolul principal, dublat de cel de regizor.

  Au multe gusturi comune, iar in plan sexual se inteleg foarte bine. Cu putin efort au sanse destul de mari sa-si intemeieze o familie.

  Un cuplu alcatuit dintr-un barbat Gemeni si o femeie Leu este foarte nerabdator si mai apar probleme din cauza impartirii teritoriului, a dominatiei. Relatia dintre o femeie Gemeni si un barbat Leu poate deveni ideala.

  Leu – Rac

  Intre Lei si Raci relatiile nu sunt intotdeauna foarte clare. Depinde de modul in care vede fiecare sensibilitatea, jovialitatea, lipsa de incredere etc. Leii sunt totusi mult prea expansivi pentru gusturile Racilor care tind sa se ascunda in carapace la cea mai mica amenintare. Discreti, Racii nu vor intelege sau nu vor fi de acord cu nevoia de spectacol a Leilor, iar suspiciunea lor se va ciocni de cea a persoanelor nascute sub semnul de Foc. Relatiile profesionale sunt mai durabile decat cele sentimentale. In dragoste, cum este de asteptat, Racul trebuie sa cedeze in fata Leului si sa-i ofere admiratia sa fara margini. Ca puncte comune ar fi nevoia unui camin stabil, bine decorat si amenajat, dorinta de atentie si afectiune, nevoia de stabilitate, dar posesivitatea ambelor semne poate ridica mari probleme. In plus, Racul e un lider sub acoperire, ceea ce contravine dorinţei de suprematie a Leului.

   

  Leu-Leu

  Doua personalitati atat de puternice sub acelasi acoperis vor incapea destul de greu pentru ca trebuie sa imparta gloria, trebuie sa se lase unul pe celalalt sa straluceasca. Dar nu este o relatie imposibila. Sunt multe casnicii reusite intre Lei, mai ales pentru ca impartasesc aceleasi gusturi in materie de sex, au acelelasi gen de idei, le place sa socializeze, sa se distreze etc. In plan profesional, lucrurile par sa mearga chiar mai bine decat in plan sentimental, pentru ca se sincronizeaza si se completeaza foarte bine in actiuni.

   

  Leu-Fecioara

  Relatiile dintre aceste doua semne zodiacale sunt ambigue. Fecioara va fi jignita de Leul care nu obisnuieste sa recunoasca meritele muncii altora. Daca Leul va sti cum sa renunte putin la pretentii si condescendenta, isi va gasi un bun aliat in Fecioara care ii va duce, cu rabdare, pana la capat, toate proiectele.

  In ciuda unei atractii bizare, casnicia nu este decat rar una de durata. Virtutile Fecioarei il fac pe Leu sa se simta pus in umbra, lucru de nesuportat. Principalul conflict va aparea probabil de la bani. Fecioara atat de calculata si de atenta cu finantele nu va suporta extravagantele Leului si va incepe sa-l critice ca da prea multi bani pe haine, spre exemplu.

  Apoi, Leul este mai inclinat spre distractii, in timp ce Fecioara petrece foarte mult timp buchisind hartii si facandu-si planuri si griji pentru viitorul indepartat. Cuvintul cheie pentru o relatie de durata este: toleranta.

   

  Leu-Balanta

  Iata o combinatie care se dovedeste foarte buna, indiferent de planul in care se manifesta. Leii si Balantele se vor intelege atat pe plan profesional, cat si pe plan sentimental. Se respecta reciproc, se completeaza si se sustin in demersuri. In relatiile sentimentale, Leul trebuie sa fie insa mai temperat, mai putin agresiv in ceea ce priveste manifestarea sexuala, iar Balanta nu trebuie sa uite sa-si admire perechea. Balanta trebuie sa fie insa mai atenta la ceea ce spune; poate fi prea sincera pentru orgoliul nemasurat al Leului. Nici flirtul necontrolat al Balantei nu ajuta, chiar daca nu are intentia reala de a-si insela sau parasi perechea Leu.

  Leu- Scorpion

  O relatie dificila, rareori de durata. Atat Leul cat si Scorpionul sunt semne dominatoare, iar pe deasupra, Scorpionul mai apeleaza si la lovituri pe la spate pentru a-si atinge scopurile. Orice relatie intre persoane nascute sub aceste semne zodiacale se va transforma inevitabil intr-un sangeros camp de batalie. Atat Leul cat si Scorpionul pun pasiune in infruntare incercand sa ocupe pozitia de lider. Leul se va simti sufocat si jignit de crizele de gelozie ale posesivului Scorpion. Ambele semne sunt Fixe, rezistente la schimbare si rigide in opinii.

  Leu-Sagetator

  Iata doua zodii la fel de puternice, dar care ajung lesne la un acord de durata, indiferent de tipul relatiei in care sunt implicate. Nimeni nu spune ca din cand in cand nu vor izbucni certuri si ciocniri de orgolii. Dar conflictele sunt usor neutralizate de umorul de care dau dovada atat Leul cat si Sagetatorul. Nativii acestor semne de Foc sunt la fel de plini de energie, sunt veseli si plini de exuberanta. Spiritul practic si conceptiile deosebite ale Sagetatorului se impaca de minune cu puterea de organizare a Leului.

  Relatiile sentimentale sunt foarte intense. Si Leii si Sagetatorii vad dragostea ca pe o aventura nesfarsita si va obtine fiecare ceea ce doreste fara a-l deranja pe celalalt. Parerea prea direct spusa a Sagetatorului poate rani mandria Leului, dar telurile comune ii vor tine impreuna. Chiar se vor admira reciproc, desi cam in secret si se vor respecta unul pe celalalt.

  Leu-Capricorn

  Comunicarea este foarte dificila intre persoanele nascute sub influenta acestor zodii. Diferentele sunt mult prea mari ca sa poata aparea colaborari de lunga durata. Capricornul este prea rece si prea calculat si nu va fi niciodata de acord cu strategiile riscante ale Leului. Asa ca relatiile profesionale nu prea au sanse si apar destul de rar. Nici ca amici nu se vor tolera mult timp, deoarece Leul nu se simte in largul sau in compania unor persoane atat de dependente de tabieturi si sabloane de gandire. Capricornul prefera o lume fixa, in care sa nu se schimbe nimic, pe care sa o stie pe de rost ca sa o poata domina, iar Leul doreste aventura, schimbare, provocare, o noua culme de cucerit.

  Relatiile sentimentale sunt posibile numai pentru perioade scurte de timp. Capricornul este rezervat in exprimarea sentimentelor si nu prea are de-a face cu romantismul si pasiunea. De aceea, va privi critic extravaganta sentimentala a Leului. Conceptiile lor de viata si de actiune sunt prea diferite pentru ca o casnicie sa poata dura. Vor merge intotdeauna in directii opuse.

  Leu-Varsator

  Atractia este foarte puternica, dar nu sunt favorizate decat relatiile ocazionale. Atat Leii cat si Varsatorii sunt pasionati de nou, de a descoperi metode deosebite de actiune. Pe termen lung, diferentele dintre ei devin din ce in ce mai vizibile, iar traiul in comun se transforma in calvar. Varsatorul este mult prea lucid si analitic si va deranja in mod repetat orgoliul Leului. Acesta se va simti singur, increderea in fortele proprii ii va fi zguduita si va prefera sa se retraga. Relatiile intime sunt foarte intense, dar acesti oameni iubesc in maniere prea diferite si de aceea nu vor rezista mult impreuna. Varsatorul este proiectat in sfere inalte, ideale, metafizice, in timp ce Leul este ancorat in concret, preocupat doar de placerea proprie. In plan profesional, inteligenta Varsatorului ar putea face casa buna cu puterea Leului, dar ambii sunt prea individualisti pentru a ajunge la o colaborare.

  Leu-Pesti

  Pestii si Leii sunt cu totul si cu totul opusi, s-ar spune. La o privire mai atenta, s-ar putea remarca faptul ca sunt prea asemanatori ca sa se suporte. In momentul in care se vor intalni, vor iesi mai mult ca sigur certuri destul de intense. Amandoua semnele vor foarte multe de la viata si incearca sa le obtina intr-o maniera dinamica, dar in acelasi timp teatrala. Si Pestii si Leii tind sa domine intr-o relatie. Oricat de supusa ar parea o doamna Pesti, in sinea ei vrea sa conduca ea intreaga casa. Dar nu se va sacrifica chiar degeaba, mai ales daca face parte din tipologia „de Hollywood”. Pentru a putea trai impreuna, nativii acestor semn zodiacale trebuie sa incerce sa comunice cat mai deschis, fara secrete si false pudori. Ceea ce este foarte dificil, tinand cont ca Pestii tind sa fuga de problemele grave, se fac ca nu le vad, se retrag in lumea lor de vis. Cum sa ne imaginam ca vor face fata unei discutii brutal de sincere cu agresivii Lei care ti-o spun de obicei de-a dreptul de la obraz. La fel de interesante pot deveni scenele de santaj sentimental reciproc. Nimeni nu poate fi mai lacrimogen si mai induiosator decat un Peste si nimeni nu poate fi mai viclean si mai inselator, mai actor, decat un Leu care isi urmareste strict interesele personale. Este foarte posibil ca la inceputul relatiei Leul sa aprecieze sensibilitatea Pestelui, dar mai tarziu va considera ca este de fapt o slabiciune si o lipsa de personalitate.

X