• Studii astrologice personalizate

 • Zilele de 4 și 5 martie 2018 sunt marcate de conjuncția dintre Chiron, Venus și Mercur în Pești. În plus, Soarele se va găsi și el în conjuncție cu Neptun, în același semn. Astfel, tensiunile interioare, frustrările și neliniștile relaționale își pot găsi alinarea prin comunicare, prin dialog. Verbalizările ar putea contribui și la o serie de clarificări interne. Auzindu-ne, reușim să ne punem oarecum în ordine trăirile, emoțiile. Suntem mai deschiși spre a recepta latura spirituală a vieții, a evenimentelor în care suntem implicați și mai dornici să ne reconectăm la idealurile noastre mai înalte, la principii ce au legătură cu iubirea necondiționată, cu compasiunea și acceptarea.

  Pe de altă parte, toată această conjunctură astrală poate trezi în cei care sunt singuri de multă vreme dorința de a fi într-o relație. Se creează astfel și premisele pentru a medita la rănile emoționale care împiedică dezvoltarea unor parteneriate cu adevărat semnificative. Cei care se află deja în relații ar putea conștientiza ce răni mai vechi stau în calea armoniei, a fuziunii dintre ei și parteneri. Ar fi bine ca astăzi, dar și în următoarele câteva zile să luăm în considerare faptul că, de cele mai multe ori, procesele terapeutice sunt dureroase și implică răscoliri interioare, acceptări, conștientizări și integrări, dar mai ales iertare de sine și iertarea celorlalți.

  Mulți se vor simți mai confuzi sau mai vulnerabili, mai ales dacă aleg să opteze pentru negare, evitare, fugă de realitate. Ideal ar fi să ne deschidem cu toții în mod conștient spre a primi înțelepciunea lui Chiron, spre a trage învățături înțelepte din parteneriate sau din întâmplări relaționale care ne-au marcat de-a lungul anilor. Nu ne poate strica o privire retrospectivă, mai ales că unele dureri par să renască din propria cenușă, par să ne înghiontească dureros, dar eliberator. Ignorarea lor nu poate conduce la nimic bun, ci doar acceptarea lor ca parte din noi, acceptarea lor ca generator a ceea ce suntem. Iubirea și acceptarea de sine conduce spre acceptarea celor din jur, dar și spre iluminarea a ceea ce putem numi pete oarbe.

  Din altă perspectivă, aceste tranzite ar putea să ne conducă spre a înțelege unde greșim atunci când generăm așteptări față de noi înșine și față de cei din jur. Idealizările se pot împrăștia mai ușor zilele acestea, generând pe de o parte suferință și pe de altă parte un minunat sentiment de eliberare.

  Ar fi util, de asemenea, să medităm la ce înseamnă a da ajutor într-o relație, fie ea sentimentală, fie de orice altă natură. Ideile de sacrificiu, de salvator și/sau de victimă ar trebui lăsate deoparte pentru a face loc dăruirii și unei autentice conectări cu celălalt și cu nevoile sale.

  Pentru foarte mulți dintre noi, conjuncția Chiron – Venus – Mercur ar putea genera energia necesară recâștigării încrederii în iubire, în propria capacitate de a iubi și de a dărui, dar și în curajul de a accepta ce vine de la ceilalți și de la marele Tot. Ne putem recâștiga credința în capacitatea de autovindecare prin conectarea la acele vibrații mai înalte care ne ajută să ne reamintim că suntem parte a unui organism imens, energetic, propulsat de un singur principiu: Iubirea.

   

X