• Studii astrologice personalizate

  • Am revazut recent un desen animat care imi este foarte drag si care mi-a dat startul acestui articol. Este vorba de „Regele Leu 3” unde maimuta inteleapta ii spune lui Timon: „Look beyond what you see” (Priveste dincolo de ceea ce vezi). Nici ca se putea o fraza mai potrivita pentru energia Sagetatorului care ne impinge spre explorare si autodepasire spre a transcede granita cunoasterii, a intelegerii, pentru ca, in final, sa dobandim intelepciunea. După scormonirea in sine specifica Scorpionului, curatati de reziduuri, de ceea ce ar putea sa ne tina pe loc este momentul sa primim daruri si de la Sagetator. Initiatic, Scorpionul este considerat semnul discipolului. Iar discipolul trebuie sa castige intelepciune inainte de a putea pasi spre Capricorn, semnul initiatului, si pentru a putea urca muntele. Dar ca sa putem urca muntele trebuie sa-l vedem. Ca sa-l vedem, avem nevoie de un simt cu totul si cu totul special: intuitia. Iata darul cel mai de pret al Sagetatorului.

    Nu vorbim aici de intuitia specifica Lunii si Racului, aceea care te ajuta sa alegi cu emotia, sa devii empatic, ci de un simt mai puternic si mai ascutit, simbolizat de sageata trimisa catre cer, un simt legat de spirit, acel simt care te duce catre culmi. Jupiter este in exaltare in Rac, prima poarta, aceea a coborarii in forma, unde se impregneaza pentru prima data cu un alt fel de simt. Jupiter vede pentru prima oara dincolo de forma in Rac, pentru ca in Sagetator sa-si perfectioneze acest simt pe care sa-l duca la intelepciune si la inaltimea spiritului. In final, Jupiter ajunge in celalalt domiciliu sau in celalalt punct de exaltare (depinde cum vrem sa-l evaluam, traditional sau modern), in Pesti, unde „eu simt” (Rac) si „eu inteleg” (Sagetator), devin „eu cred” (Pesti).

    Daca Racul poate reprezenta o potentialitate difuza pierduta in constiinta de masa, Sagetatorul transforma acest potential in ceva palpabil, de la inaltimea spiritului, si reprezinta directia, calea, viziunea spre Capricorn.

    Daca in Gemeni, semnul opus Arcasului, mintea noastra este asaltata de idei, de ganduri, de multitudinea de conexiuni dintre lucruri, in Sagetator, gandurile devin o forta bine tintita, devin o sageata a spiritului care nu mai are ca scop o interactiune superficiala, ci are un scop elevat, spiritual. Vedem dincolo de lucruri, dincolo de linia orizontului. Mai mult, latura duala a acestui semn de Foc, mutabil, jumatate animal, jumatate om, ne invata ca omul este o fiinta complexa menita sa manifeste concret forta divina. Daca guvernatorul traditional al Sagetatorului este Jupiter, guvernatorul esoteric este insusi Pamantul, iar cel ierarhic, Marte. Sub influenta Sagetatorului ne conturam o viziune asupra lumii, dar nu numai asupra realitatii concrete, ne folosim de focul spiritului pentru a dobandi un alt fel de cunoastere, dincolo de ceea ce vedem cu ochiul fizic. Apoi, ar trebui sa aplicam ceea ce am invatat in viata de zi cu zi, ne construim si construim celorlalti credinta ca dincolo de concret exista si altceva. Iar Marte este cel care ii da Sagetatorului energia de a manifesta viziunea sa in sens spiritual, energia de a depune efort pentru a-si atinge tinta. Citeste tot articolul in Astrotext.

    % | %
X