• Studii astrologice personalizate

 • Jupiter în Scorpion – fulgerul cunoașterii în adâncurile psihicului

  9 octombrie 2017 | blog | Astrolog Ada Cocoș
 • Pe 10 octombrie, Jupiter își începe tranzitul prin Scorpion, semn pe care îl va traversa până pe 8 noiembrie 2018. Jupiter este o planetă a expansiunii, a creșterii, o planetă asociată cu optimismul, cu norocul, cu progresul, cu înțelepciunea și cunoașterea superioară.

  Scorpionul este un semn de Apă, Fix, un semn al abisurilor sufletești, al emoțiilor extreme, al temerilor, un semn care întruchipează capacitatea noastră de evoluție prin transformare, de iluminare prin confruntarea cu întunericul care zace în fiecare dintre noi.

  Am putea spune că Scorpionul este un Hades personal în care mai marele zeilor, Jupiter, coboară pentru a aduce în lumina conștientului exact ceea ce ne sperie mai mult la propria persoană pentru a ne îmbogăți viziunea asupra noastră, dar și asupra lumii, în general. Sau poate că acum este momentul cel mai potrivit pentru o schimbare de perspectivă asupra a ceea ce considerăm a fi tenebrele propriului suflet.

  Sunt șanse mult mai mici să devenim depresivi sau pesimiști și șanse mult mai mari să distilăm veninurile într-o licoare vindecătoare, într-o etică a contopirii cu ceilalți și cu Universul care presupune purificare prin confruntarea cu demonii interiori.

  Adâncurile psihicului sunt brăzdate de fulgerele jupiteriene, de fulgerele cunoașterii, ale intuiției și ale nevoii de adevăr. Jupiter poate sădi în adâncurile fertile semințele înțelegerii superioare a forței transformatoare a emoțiilor.

  Pe tărâmurile guvernate de Pluton, evoluția se face prin disoluție, prin reducerea noastră la esențele cele mai tari, prin dezbrăcarea de superficial și de cele netrebuincioase, acumulate cu sârg atât în plan material, cât și în plan psihic. Poate că, adesea, intervenția plutoniană pare să fie o reducere a noastră la zero, la nimic, la o umbră fără consistență care nu se mai poate ascunde în spatele puterii și succesului exterior. Dar aici se verifică cel mai bine acel concept care spune că pentru a renaște într-o variantă superioară trebuie să ai mai întâi curajul să mori.

  Astfel, prezența lui Jupiter pe domeniul lui Pluton ar putea însemna o redefinire radicală a ideologiilor, a convingerilor noastre, a interfeței morale care ne separă de regnul animal. Vorbim aici despre filosofia de viață la modul general, dar și despre convingeri ce au legătură cu teme scorpionice: posesivitate, co-dependență, investiții comune, taxe, impozite, capacitatea de a pune împreună cu ceilalți atât în plan material, cât și în plan emoțional și/sau spiritual, iubire și sexualitate, dar o sexualitate înțeleasă la nivel mai profund, de intimitate.

  Această redefinire, această transformare a conceptelor și concepțiilor după care ne ghidăm viața nu vine însă de la sine, ci, cu siguranță, vom avea parte de experiențe care să declanșeze vâltoarea emoțiilor interioare, mai ales a celor negative, pe care ne ferim să le recunoaștem, să le gestionăm etc. În sprijinul procesării lor vine însă puterea de abstractizare jupiteriană, alături de capacitatea de a extrage o morală din orice necaz, neplăcere, slăbiciune.

  S-ar putea chiar să constatăm că tranzitul lui Jupiter prin Scorpion ne inspiră mai multă deschidere în abordarea unor subiecte spinoase, tabu, că putem lucra mai detașat și mai optimist la confruntarea și integrarea unor aspecte mai dificile ale personalității noastre sau ale vieții în general. Cu alte cuvinte, ne dorim să înțelegem, să ne înțelegem, chiar și din unghiuri mai puțin plăcute. Citește tot articolul pe Astrotext: http://www.astrotext.ro/2017/10/jupiter-in-scorpion-fulgerul-cunoasterii-in-adancurile-psihicului/.

X