• Studii astrologice personalizate

  • Opoziția între Mercur și Uranus și cuadratura dintre Soare și Saturn, despre care am vorbit și săptămâna trecută se resimt până pe 8 octombrie. Relațiile, parteneriatele de orice fel, căsnicia sunt într-o perioadă de schimbări, de instabilitate, de tensiune. La fel se poate spune și despre situația financiar sau despre planurile de viitor. De asemenea, o afacere online care părea de succes poate da semne că lucrurile nu mai merg chiar cum te-ai aștepta.

    Soarele, guvernatorul Leilor, se confruntă cu Saturn, aflat în casa muncii și a sănătății. Nu te simți prea în largul tău la muncă, în plus comunici cu mai multă dificultate decât de obicei, te simți cenzurat sau limitat de autoritatea celorlalți. Pe de altă parte, nici nu ți se mai permite să vorbești cu emfază, fără să spui mare lucru, îți pot fi contestate cunoștințele, competențele, e posibil să fii supus unor teste practice și/sau scrise. Nu te lansa în dezbateri și discuții decât dacă ai argumente solide, dacă te bazezi pe fapte concrete, eventual pe date oficiale, pe calcule riguroase. E greu să fii pe placul unui șef sau pe placul vreunui coleg cu mai multă vechime și autoritate decât tine.

    Pe 8 octombrie, Venus își începe tranzitul prin Scorpion, pentru Lei casa IV, a familiei, a căminului, a rădăcinilor și a bazelor emoționale. Se poate vorbi de încercări de restaurare a armoniei în familie, deși ar putea să mai iasă la lumină ceva lucruri neplăcute sau vreun tipar relațional de care nu prea vrei să auzi. Pentru că Venus guvernează casa X, a carierei Leilor, a ambițiilor și a reputației socio-profesionale, sunt Lei care în această perioadă ar putea pun bazele unei noi afaceri, bazele unui proiect profesional sau personal pe termen lung. Te simți mai protector față de cei dragi și ai putea să participi activ la redecorarea locuinței. Lasă-i pe ceilalți să-ți vadă și latura sensibilă, latura afectuoasă. Din altă perspectivă, se pot ridica mai acut anumite subiecte legate de securitatea personală sau visezi să te muți sub același acoperiș cu persoana iubită. Aceasta este o perioadă în care se poate vorbi foarte mult despre viitorul relației tale, mai ales dacă nu ești căsătorit, despre întemeierea unei familii sau despre achiziționarea unei locuințe.

    Venus se găsește însă în opoziție cu Uranus, guvernatorul casei relațiilor, a parteneriatelor și a căsniciei Leului. Acest aspect se simte mai puternic pe 12 și 13 octombrie și poate prevesti răsturnări de situație la nivel afectiv, atracții bruște sau rupturi la fel de bruște. Dintr-o dată, tot ceea ce părea bine pus la punct în relațiile tale, tot ceea ce părea bătut în cuie pe termen lung se dă peste cap. Ai putea profita totuși de acest tranzit pentru a aduce schimbări în relațiile amoroase, dar și în parteneriatele de afaceri. Anumite contracte, înțelegeri ar trebui renegociate, revizuite, chiar dacă nu te simți întocmai în elementul tău făcând acest lucru. Fii mai flexibil, caută resurse interioare să te adaptezi, să faci față schimbării conducerii firmei pentru care lucrezi sau răzgândirilor vreunui partener de afaceri, dacă ești antreprenor.

    Începând cu 12 octombrie, Soarele se găsește în sextil cu Jupiter din casa V, a iubirii, a creativității, a copiilor, a distracțiilor, dar și a speculațiilor financiare. Pe fondul stresului acumulat în timpul săptămânii, weekendul vine cu o imensă sete de distracție, de relaxare, de detensionare. Ai grijă să nu cazi în patima exceselor de tot felul, să nu o faci lată, ci încearcă să găsești activități recreative echilibrate. Ocupă-te de un hobby pe care l-ai lăsat uitării în ultima vreme, înscrie-te la un curs de dans, de teatru. Aceste activități te-ar putea aduce în preajma unor persoane luminoase, inteligente, romantice și cu chef de distracție. Iar dacă ești celibatar, acest lucru poate fi exact ceea ce lipsea. Evită însă speculațiile financiare, generozitatea exagerată de dorința de a impresiona o persoană de sex opus.

X