• Studii astrologice personalizate

  • Ne bucurăm azi de Luna Nouă în Balanță, eveniment astrologic ce deschide oportunități de înnoire și echilibrare relațională sau de regăsire a echilibrului între anumite sectoare de viață. Privind în ceilalți putem descoperi ceva nou despre noi înșine sau regăsim aspecte pierdute proiectate în relații diverse pe care am pus astfel presiune, fără să intenționăm neapărat acest lucru.

    Ascendentul momentului este în Rac, iar conjuncția Soare – Lună se găsește în casa V, o casă a iubirii, a creației și procreației, dar și a jocului, a hobby-urilor și a copiilor. Am putea redescoperi astfel, în noi înșine, capacitatea de a oferi cu delicatețe afecțiune, capacitatea de a ne arăta grijulii, protectori în relațiile cu ceilalți. Pe de altă parte, se poate ca multă lume să resimtă în perioada imediat următoare nevoia de a câștiga un plăcut sentiment de securitate, de siguranță prin relațiile amoroase, dar și prin relațiile de familie. Venus, dispozitorul Luminătorilor, se găsește în Balanță, în casa IV, a familiei, a căminului. Astfel, e bine să căutăm în sinea noastră tiparele relaționale moștenite din familie, predispozițiile afective asupra cărora cei care ne-au crescut și-au lăsat puternic amprenta. Dar, lucrurile pot fi privite și altfel. Am putea folosi energia acestei lunații pentru a (re)armoniza relațiile de familie, pentru a ne manifesta mai iubitor față de cei apropiați, față de copii, părinți etc. Se observă însă că Venus este neaspectată, ceea ce face mai dificilă înțelegerea propriilor sentimente, a propriilor trăiri vizavi de alte persoane, dar și deslușirea sentimentelor pe care le au alții sau doar o anumită persoană față de noi.

    Se spune despre planetele neaspectate că se pot manifesta neașteptat, de la o extremă la alta, putem trece de la atașamente la deconectare totală de obiectul iubirii noastre. Se poate ca înaintea unui nou începu oferit de Luna Nouă să fie nevoie să ne deconectăm de ceva: de o iubire veche, de un tipar de familie, de un tipar emoțional, de identificarea cu poveștile de neam etc. Se mai spune că iubirea este pentru cei mai curajoși, pentru cei care au curajul să privească înainte de toate în sine (Venus în casa IV, a inconștientului) pentru a-și recâștiga perspectiva de sine, pentru a se reîntregi, pentru ca abia apoi să privească în ochii persoanei iubite. Astfel, fenomenul proiecției este multe redus pentru că nu ne mai căutăm exclusiv în celălalt, nu proiectăm asupra sa propriile nevoi, ci pășim spre o relație echilibrată, de la egal la egal, de la întreg la întreg și nu plecând de la ideea de jumătate care își caută împlinirea. Doar așa putem onora cu adevărat energiile Balanței.

    Să privim așadar în urmă pentru a înțelege cine suntem noi, cei care dorim să mergem înainte!

    % | % | %
X