• Studii astrologice personalizate

 • Luna Nouă în Berbec are loc pe 5 aprilie, la ora 11:50, iar harta momentului are Ascendentul în Rac. Conjuncția Soare – Lună se găsește în casa X, în aspect tensionat atât cu Ascendentul, cât și cu Saturn. Zburdălnicia copilărească, curajul nebunesc și impulsivitatea Berbecului par să fie astfel domolite de severitatea lui Saturn, plasat în semnul de Domiciliu, în Capricorn. Luna Nouă este despre începuturi noi, despre etape și intenții proaspete, despre desprinderi de tipare învechite, de metehne care mai de care. Influența lui Saturn ne reamintește însă de sfânta responsabilitate care ar trebui să însoțească orice inițiativă, orice act de eliberare, orice început care se dorește primul pas spre ceva de durată. Pentru că Luminătorii se găsesc în casa X (casă asociată cu Capricornul și Saturn), s-ar putea contura mai puternic în perioada următoare ideea de responsabilitate socială, dar și curajul de a întreprinde ceva pe termen lung și nu de azi pe mâine.

  Ascendentul în Rac ne trimite spre experiențele trecutului, experiențe de care ar trebui să ținem cont pentru proiectele noastre cele mai proaspete. Cei mai mulți dintre noi știu că, pentru a deveni indivizi compleți, independenți este nevoie să ne desprindem de vechi tipare de familie, poate chiar de clan. Luna Nouă din aprilie favorizează mai mult ca oricând acest tip de desprinderi. Am putea să ne imaginăm că suntem o ghindă care cade din marele copac de familie, din arborele genealogic, pentru a da naștere unui individ de sine stătător. Cu siguranță vom purta în noi seva celor din vechime, dar ideal ar fi să o distilăm în ceva nou, specific nouă.

  Această separare fizică, dar mai ales emoțională de fusta mamei, de o zonă de confort care ne ține pe loc, se face, cel mai probabil prin conflict, prin experiențe dureroase, transformatoare, dacă ținem cont că, pe semne, Soarele și Luna sunt în aspect tensionat și cu Pluton din Capricorn. Am putea fi puși, iremediabil și inevitabil, față în față cu fapte trecute și consecințele acestora. De aceea, curajul Berbecului ne poate fi de foarte mare folos pentru a nu ne lăsa copleșiți de emoții sau de cerințele nesfârșite ale părinților ori ale altor persoane cărora le-am acordat statut de autoritate în viața noastră, de regrete și de vinovății. Pe de altă parte, Ascendentul în Rac este armonios aspectat de planetele din Pești, casa IX: Venus, Neptun și Mercur. Acestea susțin credința în iubire și în iertare, în acceptare, în apartenența la Marele Tot, ca indivizi unici și irepetabili, dar nu izolați, ci perfect conectați într-o rețea infinită de iubire și de energie.

  Marte, guvernatorul Berbecului și, deci, a acestei lunații, se găsește în Gemeni și în casa XI. Energia sa sprijină comunicarea, flexibilitatea în gândire și acțiune. Impulsivitatea la nivel verbal ar putea să rănească sau ar putea nimeri un punct nevralgic, semnalând astfel o rană ce ar putea fi vindecată. Singurul aspect în care e implicat Marte este un sextil cu Chiron, aflat în Berbec. Astfel, cuvântul, comunicarea, dar și modul în care utilizăm ceea ce știm deja ar putea avea un rol decisiv în vindecarea unor răni ce țin de ideea de prestigiu, succes, proeminență socio-profesională, de locul nostru în societate, printre ceilalți, în special. Pe unii i-ar putea ajuta o terapie de grup, pe alții discuțiile cu prietenii sau organizarea unor grupuri de suport. Mulți și-ar putea vindeca rănile împărtășind altora din propriile experiențe traumatizante, deschizând acestora o cale sau poate căi diverse spre vindecare, spre redobândirea integrității.

  Gradul sabian pentru Luna Nouă: „Spirite ale naturii, la lucru, în lumina apusului.”

  Iată un îndemn la conectarea cu forțele naturii, dar și cu firescul din noi, cu acele resurse capabile de înnoire perpetuă. Accesul la ele este posibil la maturitate, simbolizată de faptul că soarele e la apus. Același lucru îl spune, de altfel, aspectul dintre Luminători și Saturn. Pe de altă parte, suntem îndemnați să nu privim doar spre noi înșine, ci să ne reconectăm cu Natura, cu planeta pe care trăim, să ne vedem ca parte a unui întreg viu și complex la care contribuim și din care ne alimentăm perpetuu cu energie vitală. Așa redevenim copii, în lumina apusului.

X