• Studii astrologice personalizate

 • „Din sânul vecinicului ieri
  Trăiește azi ce moare,
  Un soare de s-ar stinge-n cer
  S-aprinde iarăși soare;”

  -Luceafărul, Mihai Eminescu

  Pe 15 mai, după orele prânzului, are loc conjuncția Lună – Soare în Taur sau, altfel spus, Luna Nouă în Taur. Ascendentul momentului este în Fecioară, iar întâlnirea Luminătorilor are loc în casa IX, o casă a viselor, a convingerilor, a sistemelor de credințe după care ne conducem viața, o casă a perspectivelor largi, a cunoașterii. Semn de Pământ, Fix, Taurul este semnul constructorului, dar al unui constructor care folosește iubirea ca temelie a lumii sale, a creației sale. Dacă privim la Venus, planeta guvernatoare a Taurului și dispozitorul planetelor din acest semn, ea se găsește în casa X a momentului, în Gemeni. Nu este implicată în aspecte cu celelalte planete, doar în careu separant cu Ascendentul.

  De aceea, se poate spune că este momentul să regândim rolul nostru social, implicarea în activități socio-profesionale care au efecte pentru binele general și nu doar pentru cel propriu. Este cel mai bun moment să ne întrebăm ce dăm înapoi societății de la care avem pretenții. Oare doar vorbim despre visele noastre sau reușim să le punem și în practică? Cum le putem în practică? Ce resurse folosim? Mercur, guvernatorul Ascendentului, dar și dispozitorul lui Venus, se găsește în Taur și în casa VIII, o casă a resurselor comune. Astfel, Venus și Mercur sunt în recepție mutuală de domiciliu și vorbesc despre capacitatea sau incapacitatea noastră de a pune împreună cu alții pentru un scop comun. Iată un lucru pe care ar trebui să îl învățăm cu toții, se pare, dacă punem cap la cap sensurile acestui moment de nou început. Casa VIII este și o casă a eliminărilor, un simbol al morții și al renașterii. De aceea, am putea să ne gândim că pentru noile începuturi pe care le dorim sub semnul eficienței și al purității Fecioarei, sub semnul iubirii și al plăcerilor mărunte reprezentate de Taur, este nevoie să lăsăm în urmă mentalități și emoții decăzute de multă vreme în sistemul nostru intern.

  Este de remarcat, în casa VIII, conjuncția disociată dintre Uranus și Mercur, dar trebuie să ținem cont că Uranus va păși în Taur doar câteva ore mai târziu. Această întâlnire din casa VIII este un minunat simbol al schimbărilor care ar trebui să aibă loc, întâi de toate, în noi, în ascunzișurile sufletului nostru adesea bântuit de temeri și de nesiguranțe. Pentru a nu le proiecta în public, în societate, în carieră, în direcția în viață, în general, e nevoie de o schimbare adâncă de mentalitate, de model interior, e nevoie de moarte simbolică și renaștere. Ca să revenim la Eminescu puțin, ”Părând pe veci a răsări,/ Din urmă moartea-l paște,/ Căci toți se nasc spre a muri/ Și mor spre a se naște.”

  Între idealuri deșarte și idealuri mai înalte (casa IX), între condiția terestră și cea divină, navigăm mereu spre zări noi și doar iubirea ne dă încrederea/credința că dincolo de fiecare moarte e un nou început, în noi și în afara noastră.

  De această Lună Nouă în Taur am putea să ne rescriem poruncile interioare, principiile, să le ridicăm de la muritor la nemuritor, la valori care trăiesc de când e Cosmosul, scrise în fiecare corp ceresc, în fiecare particulă de materie și de spirit. Pentru că de la ele începe zidirea etapelor noastre de viață, o viață pe care ne-o dorim plină de împliniri, de lucruri palpabile, dar și de cunoaștere și pace sufletească. Iar fiecare cărămidă ar trebui plămădită din iubire, atât aceea pentru care Hyperion și-ar fi dat nemurirea, cât și aceea care reprezintă nemurirea în sine.

  Să nu uităm că în astrologia esoterică, Taurul poartă în frunte un ochi de lumină. ”Întunericul lasă loc luminii și iluminării, ochiul Taurului se deschide, al treilea ochi sau unicul ochi din Noul Testament”, scria Alice Bailey în „Astrologia esoterică”.

  Notă: Articolul nu se dorește a fi o analiză amănunțită a hărții lunației, ci prezintă doar câteva idei de bază despre aceasta.

X