• Studii astrologice personalizate

  • Este de remarcat, în casa VIII, conjuncția disociată dintre Uranus și Mercur, dar trebuie să ținem cont că Uranus va păși în Taur doar câteva ore mai târziu. Această întâlnire din casa VIII este un minunat simbol al schimbărilor care ar trebui să aibă loc, întâi de toate, în noi, în ascunzișurile sufletului nostru adesea bântuit de temeri și de nesiguranțe. Pentru a nu le proiecta în public, în societate, în carieră, în direcția în viață, în general, e nevoie de o schimbare adâncă de mentalitate, de model interior, e nevoie de moarte simbolică și renaștere. Ca să revenim la Eminescu puțin, ”Părând pe veci a răsări,/ Din urmă moartea-l paște,/ Căci toți se nasc spre a muri/ Și mor spre a se naște.”

    Între idealuri deșarte și idealuri mai înalte (casa IX), între condiția terestră și cea divină, navigăm mereu spre zări noi și doar iubirea ne dă încrederea/credința că dincolo de fiecare moarte e un nou început, în noi și în afara noastră.

    De această Lună Nouă în Taur am putea să ne rescriem poruncile interioare, principiile, să le ridicăm de la muritor la nemuritor, la valori care trăiesc de când e Cosmosul, scrise în fiecare corp ceresc, în fiecare particulă de materie și de spirit. Pentru că de la ele începe zidirea etapelor noastre de viață, o viață pe care ne-o dorim plină de împliniri, de lucruri palpabile, dar și de cunoaștere și pace sufletească. Iar fiecare cărămidă ar trebui plămădită din iubire, atât aceea pentru care Hyperion și-ar fi dat nemurirea, cât și aceea care reprezintă nemurirea în sine.

    % | % | %
X