• Studii astrologice personalizate

  • În perioada 6 martie – 13 mai, Mercur tranzitează semnul de Foc, Cardinal, al Berbecului. De menționat ar mai fi faptul că între 24 martie și 16 aprilie, Mercur se va găsi în mers aparent retrograd prin această zodie.

    Prezența planetei intelectului și a comunicării în Berbec ar putea marca o perioadă de impulsivitate în gândire, o perioadă în care suntem mai predispuși la a lua decizii rapide, insuficient gândite și probabil mult mai riscante decât de obicei. Acest tranzit ar putea fi favorabil totuși celor care tind să fie, în general, mai înceți, mai timizi, mai prevăzători sau foarte oscilanți în luarea deciziilor. Cei care de felul lor sunt nerăbdători, insuficient de atenți, neinteresați să ducă un raționament până la capăt, să cizeleze idei și nici să fie atenți în jur sunt mult mai predispuși la a comite gafe, la a lua decizii păguboase, la a-și asuma riscuri mult prea mari.

    Guralivii vor vorbi mai tare decât de obicei mitraliind în dreapta și în stânga tot felul de lucruri negândite, fără să ia măcar o clipă în considerare care ar putea fi consecințele. Cei care de fel sunt mai tăcuți și mai închiși ar putea resimți în această perioadă un impuls interior de a se exprima, de a spune ce au de spus fără să mai gândească inutil de mult, fără să își facă probleme. Agresivitatea verbală poate crește, dar la fel poate crește și agresivitatea gândirii. Adică, am putea genera mai frecvent gânduri beligerante, am putea visa cu ochii deschiși la cum să ne luăm revanșa în mod agresiv sau pur și simplu ne-am putea trezi că gândim mai des, puși într-o situație iritantă, „Doamne, ce i-aș da ăstuia vreo două!”.

    Revenind totuși la gânduri mai bune, tranzitul lui Mercur prin Berbec ar putea deschide oportunitatea comunicării directe, sincere, fără false politețuri și pudori, fără prea multă ceremonie și diplomație. Sinceritatea poate trece de la a fi dezarmantă, la o notă mai agresivă. Cu siguranță, persoanele învățate cu ipocrizia s-ar putea simți mai ușor lezate de ceea ce li se spune. Dar, pe de altă parte, ar putea trece brusc printr-o criză personală și s-ar putea trezi spunând ceea ce nu au spus deshis și direct de ani de zile.

    % | % | % | % | %
X