• Studii astrologice personalizate

 • În perioada 6 martie – 13 mai, Mercur tranzitează semnul de Foc, Cardinal, al Berbecului. De menționat ar mai fi faptul că între 24 martie și 16 aprilie, Mercur se va găsi în mers aparent retrograd prin această zodie.

  Prezența planetei intelectului și a comunicării în Berbec ar putea marca o perioadă de impulsivitate în gândire, o perioadă în care suntem mai predispuși la a lua decizii rapide, insuficient gândite și probabil mult mai riscante decât de obicei. Acest tranzit ar putea fi favorabil totuși celor care tind să fie, în general, mai înceți, mai timizi, mai prevăzători sau foarte oscilanți în luarea deciziilor. Cei care de felul lor sunt nerăbdători, insuficient de atenți, neinteresați să ducă un raționament până la capăt, să cizeleze idei și nici să fie atenți în jur sunt mult mai predispuși la a comite gafe, la a lua decizii păguboase, la a-și asuma riscuri mult prea mari.

  Guralivii vor vorbi mai tare decât de obicei mitraliind în dreapta și în stânga tot felul de lucruri negândite, fără să ia măcar o clipă în considerare care ar putea fi consecințele. Cei care de fel sunt mai tăcuți și mai închiși ar putea resimți în această perioadă un impuls interior de a se exprima, de a spune ce au de spus fără să mai gândească inutil de mult, fără să își facă probleme. Agresivitatea verbală poate crește, dar la fel poate crește și agresivitatea gândirii. Adică, am putea genera mai frecvent gânduri beligerante, am putea visa cu ochii deschiși la cum să ne luăm revanșa în mod agresiv sau pur și simplu ne-am putea trezi că gândim mai des, puși într-o situație iritantă, „Doamne, ce i-aș da ăstuia vreo două!”.

  Revenind totuși la gânduri mai bune, tranzitul lui Mercur prin Berbec ar putea deschide oportunitatea comunicării directe, sincere, fără false politețuri și pudori, fără prea multă ceremonie și diplomație. Sinceritatea poate trece de la a fi dezarmantă, la o notă mai agresivă. Cu siguranță, persoanele învățate cu ipocrizia s-ar putea simți mai ușor lezate de ceea ce li se spune. Dar, pe de altă parte, ar putea trece brusc printr-o criză personală și s-ar putea trezi spunând ceea ce nu au spus deshis și direct de ani de zile.

  Din altă perspectivă, am putea fi cu toții mai deschiși spre direcții noi de gândire, spre a îndrăzni ceva nou, spre abordări intelectuale și chiar comerciale noi. Cum Marte, planeta dispozitor a lui Mercur, se găsește în Săgetător, am putea beneficia chiar de o schimbare totală de perspectivă asupra anumitor chestiuni punctuale, dar și asupra viitorului ori vieții în general. Este cel mai bun moment să îndrăznim să ieșim din închistare mentală și verbală deschizându-ne spre noi posibilități nebănuite.

  Ar fi bine să fim cu toții conștienți că efervescența mentală poate să devină foarte rapid o agitație fără rost sau se transformă în iritabilitate. De aceea, am putea fi mai predispuși la a tulbura apele și la a declanșa conflicte decât la a ne înțelege unii cu alții pe căi amiabile. Pe de altă parte, probleme mai vechi pe care le-am rostogolit în minte își pot găsi acum rezolvări neașteptate. Mintea noastră găsește soluții îndrăznețe pe care în alt context astrologic poate că nu le-am fi luat în calcul sau în considerare.

  Am putea lua în considerare țeluri mai curajoase pe care să le abordăm cu mult mai mare încredere în propriul raționament, în propria logică etc.

  Ideal ar fi să facem cu toții un efort conștient de a gândi înainte de a face afirmații și nu după pentru că am putea leza fără să vrem sentimentele unor persoane la care ținem sau cu care lucrăm în fiecare zi.

  Mercur retrograd (24 martie – 16 aprilie)

  Dacă perioada de mers direct prin Berbec a lui Mercur ar putea fi percepută ca eliberatoare, perioada de retrogradare pare marcată de tot felul de complicații generate de grabă, de o predispoziție mai crescută spre accidentări, de calcule greșite, de mânuirea imprudentă a unor obiecte ascuțite sau care devin un pericol în mâinile noastre pentru că le folosim necorespunzător sau pentru altceva decât pentru ceea ce au fost ele create.

  Planificarea acțiunilor nu reprezintă un plus al periplului lui Mercur prin Berbec, iar în perioada de retrogradare a planetei am putea resimți mult mai acut acest lucru. E bine să ținem cont că mersul aparent de-a-ndoaselea a lui Mercur favorizează revizuirile, reîntoarcerea spre aspecte de care am trecut superficial, în goana calului, cum se spune, dar poate și o mai mare atenție la feedback. La acest lucru ar trebui să ne gândim bine înainte de a ne lansa în tirade care pentru ceilalți nu vor avea prea mult sens. Ar fi indicat să fim cu toții mai atenți la o predispoziție de a spune multe dintr-o dată pentru că vom pierde în coerență și în precizie.

  De asemenea, este mai posibil ca oricând să dăm drumul, din grabă, unor lucruri pe care nu prea am fi dorit să le facem publice. Ar fi de evitat deciziile importante și de revizuit cele deja luate. Negocierile ai șanse foarte mici de izbândă atunci când toate părțile implicate vorbesc mult, repezit, fiecare din punctul său de vedere și mai dau și cu pumnul în masă. Așa că ar fi constructiv să evităm discuțiile în contradictoriu, să forțăm idei și să semnăm orice fel de contracte, acte, declarații. De asemenea, ar fi bine să verificăm de două ori dacă am scris corect pe corespondență numele destinatarului, dacă nu cumva am trecut o adresă greșită de e-mail sau dacă nu cumva trimitem din greșeală documente confidențiale unor persoane care nu ar trebui să le vadă.

  Nici intervențiile chirurgicale nu sunt recomandate, decât doar în cazul în care acestea nu mai pot fi evitate sau amânate și reprezintă urgențe.

  Pentru a trece cu bine de această perioadă este indicat să ne folosim creativitatea, imaginația, să lăsăm liber spiritul vizionar, pionierul din noi, deschizătorul de drumuri. Ar fi însă de evitat predispoziția de a face lucrurile la scară mare, mult prea mare, supraestimându-ne și competențele și capacitatea mentală de a gestiona tot procesul de la cap la coadă. Apoi, ar fi bine să ne gândim, înainte de a lua decizii sau de a sări la concluzii, că nu au intrat zilele în sac, că avem tot timpul din lume să discernem informații și că ar trebui să ne acordăm acest timp.

X