• Studii astrologice personalizate

  • Fara fundalul aparent obscur pe care il reprezinta Neptun, fiinta umana ar ramane un etern ratacitor fara tinta.

    In comparatie cu anii 20 si 30, timpul modern este mult mai accelerat, e pe repede inainte, la fel si karma colectiva. In anii 20 am avut opozitia Saturn-Uranus, urmata in anii 30 de cuadratura Uranus-Pluton (marea criza economica a anilor 30) si ca efect noua ordine mondiala instaurata de razboi in anii 40. Acum, am avut opozitia Saturn-Uranus intre 2008-2010, iar refacerea cuadraturii Uranus-Pluton vine mult, mult mai repede decat atunci. Ea s-a facut deja simtita, dar la grad perfect va ajunge pentru prima data in iunie 2012. Urmeaza septembrie 2012, mai si noiembrie 2013, aprilie si decembrie 2014, martie 2015, dar Uranus si Pluton vor merge la diferenta de doar un grad pana in 2018.

    In incercarea mea, poate cam prea tehnica la inceput, de a gasi punctele comune ale ultimelor mari crize ale omenirii, astrologic vorbind, am ramas in dimensiunea lor strict materiala. Si nu am vazut padurea din cauza copacilor. Nu am vazut fondul  pe care s-a facut constructia atunci (1929 – 1942) si cel pe care trebuie sa o facem acum. Tot  incercand sa gasesc „cheia” situatiei am facut mult timp o alergare sterila in jurul propriei cozi si am omis ceea ce dimensiunea de Fecioara din mine a catalogat drept „detaliul cel mai important”, cel care face ca puzzle-ul sa inceapa sa capete contur si sens: Neptun. E un fond aparent difuz, inconsistent si inselator. Dar cred ca devine inselator doar din cauza simturilor noastre. Neptun ne invata sa depasim simturile care ne duc pe cai intortocheate. Daca ar fi sa ma gandesc la un verb, acela ar fi „ a transcede”.

    Intre anii 1929 – 1942, Neptun a fost in Fecioara, semnul opus Pestilor unde se gaseste acum. Asa, si care e chestia? Se va ridica, desigur, pertinenta intrebare. Imaginea pe care o primesc in minte, asociata situatiei, este aceea a unui tablou destul de abstract care sta frumos atarnat pe peretele din sufragerie. L-am gasit acolo cand ne-am mutat si ne-a placut, desi mesajul lui era cam neclar si ne trezea un fel de melancolie ciudata, impreuna cu perceptia destul de puternica a faptului ca e ceva neinregula. Stiti voi celebra interogatie, „What’s wrong in this picture?”(Ce nu e in regula in tabloul acesta?)

    % | % | %
X