• Studii astrologice personalizate

 • Relațiile vor fi centrul preocupărilor tale, alături de intimitate și de o serie de chestiuni ce țin de bunuri comune, investiții comune, taxe, impozite, moșteniri, finanțări. 

  Prima săptămână a lunii stă sub semnul unor aspecte armonioase între Marte și Pluton (2 octombrie), Venus și Pluton (3 octombrie), dar și sub semnul Lunii Pline în Berbec (5 octombrie) ce are loc odată cu o conjuncție Marte – Venus. De aceea, poți identifica foarte ușor modalități de câștig prin asocieri, prin intermediul anturajului sau poate oferind servicii de consultanță. Comunicarea rămâne însă un pilon esențial în demersurile tale de a pune mâna pe contracte noi ori de a le perfecta nițel pe cele mai vechi. N-ar strica să te documentezi foarte bine înainte de a propune cuiva să separați o serie de bunuri comune. Sau, pus în situația de a rezolva juridic problema unor bunuri comune ori a unor drepturi bănești, vei constata că partea ”adversă” își cunoaște mult mai bine drepturile și se va folosi de orice chichiță legală pentru a te pune în dificultate sau pentru a te determina să renunți.

  Luna Plină din 5 octombrie îți activează axa financiară, cu Luna în Berbec, în casa banilor munciți, a valorii personale, a resurselor personale. Astfel, accentul cade pe ceea ce muncești tu, pe modul în care reușești să transformi în aur un talent. Negocierile legate de bani nu merg tocmai simplu, dar nu ai ce face, ar trebui să le împingi spre final, cu răbdare. Se poate ca o persoană cu influență sau putere să încerce să te intimideze sau să te pună în umbră, dar se recomandă să îți susții punctele de vedere cu calm punându-ți în valoare talentele profesionale, competențele, realizările. Din altă perspectivă, o serie de nevoi și dorințe reprimate pot izbucni la suprafață și tinzi să îți reverși frustrările față de cei dragi. 

  În perioada 7 – 9 octombrie, Venus se găsește în aspect tensionat cu Saturn, indicând un posibil conflict de interese în plan profesional sau poate chiar în căsnicie. Se poate să te simți prins la mijloc între interesele altora sau presat să cedezi în fața șefului ori în fața unui prieten mai autoritar. Se poate ca o realitate mai puțin plăcută a unei asocieri sau a căsniciei să iasă la lumină, să constați că din bugetul comun a fost cheltuit mai mult decât credeai sau decât ți s-a adus la cunoștință. De asemenea, direcția profesională pe care dorești să o urmezi în viață ar putea intra în conflict cu interesele perechii tale. 

  Pe 9 și 10 octombrie, Mercur se găsește în aspect tensionat cu Pluton. Astfel, viitorul unei proprietăți, viitorul familiei sau al unei investiții nu mai arată chiar atât de roz, ți se pare că prea depinzi de alții sau ajungi să te judeci pentru cine știe ce mărunțiș. Încearcă totuși să apelezi la mediere înainte de a te arunca spre sala de judecată. 

  Pe 10 octombrie, Jupiter trece din Balanță în Scorpion, semn pe care îl traversează până în noiembrie 2018. Pentru Pești, Scorpionul este casa IX, a străinătății, călătoriilor, a studiilor superioare, a filosofiei de viață, a convingerilor, dar și a activităților publicistice ori de import – export. Toate acestea pot beneficia de creștere, schimbări în bine, succese nesperate, o dezvoltare spectaculoasă sau ar putea contribui la dezvoltarea carierei tale. Te avantajează să studiezi, dar și să muncești în străinătate, să încerci să te faci cunoscut în afară sau să lansezi un produs în altă țară.

  Colaborările cu străini îți pot aduce nesperate beneficii și profit. Dacă așteptai de multă vreme o viză, un document de care ai nevoie pentru a emigra, o permisiune etc., acum drumurile par că se deschid. Acest tranzit ar putea avea însă legătură și cu remodelarea convingerilor după care îți conduci viața, dar mai ales cariera. Jupiter este co-guvernatorul semnului tău și de aceea impactul acestui tranzit poate fi resimțit foarte puternic la nivel personal. Se poate să simți că ți se schimbă norocul sau ai putea pleca de la premisa ”schimbi locul, schimbi norocul”. Pentru unii însă nu e suficient să schimbe locul, ci este nevoie de lărgirea perspectivei asupra vieții și de schimbări profunde, poate chiar la nivel spiritual.

  Mulți Pești se vor găsi în căutarea unor sensuri mai profunde ale vieții lor, vor încerca să pună în aplicare aspirații mai înalte, cu semnificație în viața lor, se pot apuca de studiat o limbă străină sau poate de activități publicistice, doresc să reia studii academice sau să se înscrie pentru prima dată la facultate. 

  Venus schimbă semnul pe 14 octombrie și trece din Fecioară în Balanță, domiciliul său diurn, unde va sta până pe 7 noiembrie. Este posibil ca în parteneriatele tale să se ridice problema echilibrării balanței puterii, a încrederii reciproce, problema manipulării în cuplu sau în afaceri. Se poate ca partenerul să decidă să vorbească deschis despre lucruri pe care tu dorești să le ignori, să te prefaci că nu există, că sunt plăsmuiri sau răutăți ale celorlalți. Din altă perspectivă însă, s-ar putea să descoperi că perechea de viață ține mult la veniturile sale și nu e dispusă să împartă în orice condiții.

  Sunt însă și Pești care reușesc de-a lungul acestui tranzit să reechilibreze relațiile cu soțul/soția folosindu-se de dialog, deschidere, flexibilitate, argumentând convingător pentru cooperare și armonie. Se recomandă prudență în cazul în care te tentează o aventură extraconjugală pentru că tinzi să te lași ușor orbit de un romantism cam deplasat. 

  Perioada 14 – 18 octombrie este marcată de o opoziție între Mercur și Uranus ceea ce poate indica fluctuații financiare, cheltuieli, dar și câștiguri neașteptate. Cel mai probabil însă, când faci calculele, în final, constați că ce-ai luat pe mere ai dat pe pere sau că banii primiți nu fac decât să acopere o datorie mai veche. Dar măcar ajungi pe un zero onorabil de unde poți porni spre profit. Evită să te avânți spre credite, spre noi împrumuturi. 

  Pe 17 octombrie, Mercur schimbă la rândul său semnul și pășește în Scorpion, acolo unde îl așteaptă deja Jupiter. Până pe 5 noiembrie, ai toate șansele să-ți scoți din rutină căsnicia, să propui ceva nou, să îndrăznești ceva nou. Ai putea pleca într-o călătorie cu soțul/soția sau ați putea să vă antrenați unul pe altul în a cunoaște cât mai multe lucruri noi. Se poate însă și ca perechea ta să dorească să emigreze sau să fie nevoită să plece adesea în interes de serviciu. Acest lucru ar putea crea o distanță mai mult decât fizică între voi, de unde și nevoia de a aborda parteneriatul vostru cu totul altfel.

  Mare atenție la o predispoziție spre a idealiza în mod exagerat beneficiile căsătoriei, ale asocierilor diverse sau partenerul/partenera de viață. 

  Pe 19 octombrie, Luna nouă din Balanță îți activează casa resurselor comune, a intimității, a moștenirilor, finanțărilor, taxelor și impozitelor. Pentru că Uranus se găsește în opoziție cu Luminătorii, cel mai probabil această lunație aduce instabilitate financiară, o răsturnare de situație într-o dispută legată de bunuri comune sau de partea care ți se cuvine dintr-o afacere. Dar toate aceste zgâlțâieli sau chiar șocuri au rolul să te scoată din anumite mentalități și să te oblige să privești cu alți ochi relația ta cu banii, cu posesiunile. Vei fi probabil obligat să redefinești ceea ce contează cu adevărat pentru tine. Pot să apară cheltuieli medicale neprevăzute sau orice tip de cheltuială care te va obliga să iei contact cu anumite realități financiare pe care le-ai tot negat până acum. 

  Pe 22 octombrie, Marte va intra în Balanță, semn pe care îl tranzitează până pe 9 decembrie și în care nu se simte tocmai în elementul său. Te deranjează să depinzi de alții, dar nici nu ești foarte decis în a tranșa situația. Cu cât vei ajunge mai repede la concluzia că nu poți împăca pe toată lumea, cu atât mai repede și mai ușor vei clarifica lucrurile. Oricât ai încerca să eviți să pui punctul pe i, comportamentul celorlalți te va forța până la urmă să iei măsurile care se impun de atât de multă vreme. Dacă te afli în proces de divorț și partaj sau în postura de a cere o pensie alimentară, nu te lăcomi, lasă loc și celorlalți, caută să păstrezi măsura și o atitudine conciliantă. Atenție la gelozie, posesivitate și la nevoia de a domina.

  Pe 23 octombrie, Soarele intră în Scorpion și îți iluminează pentru o lună de zile casa IX accentuând influența lui Jupiter despre care am vorbit mai sus. Suplimentar, ai putea deveni conștient de o afecțiune sau de un obicei prost și ar fi bine să nu ignori ceea ce descoperi. Caută sfaturile unor profesioniști, nu căuta motive să amâni. Din altă perspectivă, activitatea profesională sau relațiile cu colegii te pot ajuta să îți lărgești perspectiva asupra lumii și să înveți lucruri noi. 

  Pe 26 octombrie, Soarele se găsește în conjuncție cu Jupiter în Scorpion și vei avea parte numai de evenimente pozitive, menite să îți restaureze optimismul, să îți întărească credința că totul e posibil cu puțin noroc și cu multă deschidere. Poate fi ziua unei schimbări norocoase, a trecerii unui examen care să îți schimbe direcția profesională, a unei călătorii speciale, ziua veștilor bune despre recâștigarea stării de sănătate. Mulți Pești se pot simți, într-un fel sau altul, scăpați de o povară, de responsabilități sau își schimbă complet optica vizavi de angajamentele pe care și le asumă. De asemenea, ai putea primi vești bune despre un proces pe care îl ai cu un angajator sau în legătură cu locul de muncă ori în legătură cu un bun imobiliar. 

  Luna octombrie se încheie sub semnul unui aspect tensionat dintre Venus și Pluton, dar și al unuia armonios între Mercur și Pluton. Perechea de viață te poate ajuta într-un litigiu, într-un conflict sau ar trebui să asculți de sfatul avocatului și să nu ceri mai mult decât ți se cuvine.

   

X