• Studii astrologice personalizate

 • Începi săptămâna sub influența opoziției dintre Mercur și Uranus și a careului dintre Soare și Saturn, aspecte care se resimt până pe 8 septembrie și despre care am vorbit și săptămâna trecută. Opoziția Mercur – Uranus prevestește turbulențe intime, vești neașteptate, poate chiar șocante despre povestea ta de iubire sau despre o persoană cu care ai dori să ai o relație mai apropiată. Indiscreția unui prieten sau a unui cunoscut îți poate face rău și de aceea e mai bine să fii discret și să ai grijă la ce vorbești. În cuplurile cu vechime, o poveste neplăcută din trecut, o indiscreție, suspiciuni peste care s-a trecut cu vederea la un moment dat ar putea răbufni la suprafață dând naștere unor discuții aprinse despre viitorul relației.

  Soarele, aflat în tranzit prin casa IV, a familiei, a căminului, a rădăcinilor Racului, se află în aspect tensionat cu Saturn din casa VII, a relațiilor, a parteneriatelor, a căsniciei. Familia ar putea avea un impact negativ asupra relațiilor tale, se amestecă nepermis în căsnicia ta, iar acest lucru creează dispute cu perechea de viață. Pe de altă parte, soțul/soția ar putea să intre în conflict deschis cu părinții tăi, în încercarea de a pune anumite limite. Dependența financiară de părinți, faptul că mai ai nevoie de sprijinul lor, măcar periodic, ar putea crea acest gen de situații neplăcute. Oricât de mult ți-ar vrea binele, părinții îți pot face rău, așa că nu ar strica să le aduci aminte (și poate să-ți aduci și ție aminte) că ești o persoană matură, cu capacitate de decizie.
  Conflictele cu perechea de viață ar putea fi cauzate și de faptul că nu puteți cădea de acord în privința unei investiții, a unor schimbări legate de spațiul locativ sau, pur și simplu, bazele pe care vă construiți relația ar trebui revizuite, reașezate, consolidate. Soțul/soția ar putea încerca să-și impună autoritatea prin forță, să te subjuge și va fi nevoie să dau dovadă de tărie sufletească, de hotărâre pentru a nu fi copleșit.

  Pe 8 octombrie, Venus își începe tranzitul prin Scorpion, pentru Raci aceasta fiind casa V, a iubirii, a flirturilor, a aventurilor sentimentale, a distracțiilor, a copiilor și a creativității. Viața amoroasă se dinamizează simțitor, îți dau târcoale pasiuni dogoritoare, dorințe mistuitoare. Sunt Raci care își pot descoperi pasiuni pentru vreo prietenă/vreun prieten, alții care descoperă că o persoană cu care considerau că au o relație amicală și-ar dori cu mult mai mult de la ei. Ești mai atractiv în ochii celorlalți, mai curajos când vine vorba despre exprimarea sentimentelor, dar și mai creativ, mai dornic să te faci remarcat în grupurile din care faci parte. Flirtează fără regrete, dar ai grijă că poți da peste persoane extrem de posesive.

  Venus se găsește în opoziție cu Uranus, aspect care se simte cel mai puternic pe 12 și 13 octombrie. Viața amoroasă se poate da brusc peste cap, devine instabilă, începi să înțelegi că persoana cu care ești nu dorește angajamente pe termen lung. Cel puțin, nu deocamdată. E indicat să lași mai multă libertate persoanei iubite, mai ales dacă sunteți la început. Poate că, o vreme, va mai căuta, își va îndrepta atenția și spre alte persoane, dar nu e cazul să devii nesigur și manipulator. Ai mai multă încredere în tine și în ceea ce ai de oferit și vei avea mai mult de câștigat. Evită să joci rolul celui mereu dependent de afecțiunea și de atenția celorlalți.

  Pe 12 octombrie, Soarele intră în aspect armonios cu Jupiter, ceea ce e o veste bună pentru planul profesional, dar și pentru cel financiar. Dacă dorești să schimbi locul de muncă pentru unul mai bine plătit, dacă dorești să negociezi o mărire de salariu sau dacă dorești să poți lucra (și) de la domiciliu, acum ai putea realiza oricare dintre aceste lucruri. Ultimele zile ale săptămânii îți pot aduce bucuria unei mult așteptate investiții pentru locuință, în aparatură electrocasnică, dar evită să cumperi cele mai scumpe accesorii, aparate etc.

X