• Studii astrologice personalizate

  • Receptia mutuala Saturn – Pluton: „Transforma-te, altfel ramai fara Timp!”

    13 iunie 2014 | blog | Astrolog Ada Cocoș
  • Luna octombrie ne aduce un eveniment astrologic mai special care din punctul meu de vedere merita o deosebita atentie. Saturn intra in Scorpion, pe 5 octombrie, si in acest fel incepe sa faca un schimb aparte de energii cu Pluton care se gaseste in Capricorn. Pentru ca se afla unul in domiciliul celuilalt, spunem ca Saturn si Pluton se afla in receptie mutuala si se vor sustine unul pe celalalt in tot ceea ce au de intreprins, pentru noi toti pana la urma.

    Saturn simbolizeaza fundatia, structura, rezistenta, dar tot el este acela care ne face sa privim spre interior la motivul actiunilor noastre. Daca motivatiile nu sunt sanatoase, structura nu are cum sa reziste in Timp, alt cuvant cheie pe care trebuie sa il luam in considerare. Pluton, maestrul transformarii si regenerarii are darul de a scoate la suprafata, de a expune ceea ce nu prea am vrea sa vedem sau sa recunoastem despre noi insine. Astfel, aceasta receptie mutuala va scoate la lumina atasamentele noastre diverse, care, in cele mai multe dintre cazuri, au devenit si motivatiile noastre adevarate. De aceea, poate sa apara criza de constiinta, constientizarea faptului ca am cam incurcat borcanele, ca ne miscam intr-o lume a formei fara fond, ca iubirea se confunda cu posesia sau cu un bun de consum ori ca banul e valoarea suprema – motivatia.

    Pusi in fata evidentelor, nu avem cum schimba situatia decat prin transformare. Pentru unii, lectia va fi mai dura si va semana cu un sacrificiu, cu o prabusire a structurii pe care erau obisnuiti sa construiasca. Pluton si Saturn nu fac decat sa spuna „Transforma-te, altfel ramai fara timp”. Pentru altii, tot acest context, va fi o oportunitate de eliberare, de reinventare din strafunduri pe baze sanatoase. Pluton nu stie sa cosmetizeze, nu va astupa crapaturile din fundatie cu un strat subtire de mortar si unul si mai subtire de vopsea. Va bate din picior ca sa intelegem cum stam: ori se mareste fractura ori nu, ori se mai tine fundatia, ori suntem la pamant si e cazul sa o luam de la capat. Pluton aduce momentul adevarului sau ne pune in fata unui alt adevar decat acela pe care l-am avut pana acum drept calauza. Citeste tot articolul in Astrotext.

X