• Studii astrologice personalizate

 • Prin cercul de prieteni sau poate printr-un grup socio-profesional din care faci parte (ori partid, de ce nu?) lucrurile nu sunt deloc clare. Careul Venus – Pluton care se resimte până pe 2 octombrie prevestește neînțelegeri, presiuni, jocuri de culise, jocuri financiare, interese obscure și discordie vizavi de direcția comună, de o cauză comună. Ar fi poate un moment bun să decizi dacă acest grup te mai reprezintă, dacă mai contează contribuția ta la el, dacă nu cumva investești mai mult decât este cazul, dacă nu există cumva riscul unor compromisuri uriașe. Mulți Săgetători ezită, mai ales dacă este vorba despre proiecte și oameni la care țin, dar cel mai bine ar fi să îți vezi de drum, să nu îți creezi obligații și, mai ales, să nu te simți vinovat că întorci spatele celor alături de care ai petrecut un timp considerabil.

  Pe 3 octombrie, Mercur, planeta care guvernează relațiile, dar și cariera Săgetătorilor, își începe tranzitul prin Scorpion. Pentru Săgetători, aceasta este casa XII, a solitudinii, a vicisitudinilor vieții, a dușmanilor secreți, dar și a vindecării, a compasiunii. De aceea, e mai bine să faci un pas în spate, să ieși din zumzetul social, cotidian, să optezi pentru perioade de singurătate și reașezare interioară. Pe unii Săgetători îi avantajează să plece cu perechea de viață într-un loc mai retras, mai liniștit, în care să se regăsească, să se relaxeze împreună. Cuplurile mai problematice ar putea trece însă printr-o perioadă de neîncredere reciprocă și este recomandată sinceritatea, deschiderea, discuțiile cu inima deschisă și cu dorința de rezolvare. Mercur va retrograda prin acest sector de horoscop de la 31 octombrie și până la 20 noiembrie, astfel că vei avea suficient timp să-ți clarifici tu cu tine o serie de aspecte ce țin de relațiile cu ceilalți, dar și de direcția în carieră.

  Tot pe 3 octombrie, planeta Pluton intră în mers direct, ceea ce poate reprezenta o veste bună pentru planul financiar. Cel puțin înțelegi mai clar o situație din trecut care are impact direct asupra veniturilor tale sau asupra modului în care înțelegi să te pui în valoare. Ar fi o idee foarte bună să meditezi la obiceiuri financiare păguboase de care poți scăpa acum cu mult mai multă ușurință decât altă dată. De asemenea, te-ar putea avantaja munca în solitudine, pentru cele mai bune rezultate financiare.

  Pe 4 octombrie, Marte, planeta care guvernează casa V a Săgetătorilor, casa iubirii, a copiilor, a creativității, a flirturilor și a distracțiilor își începe tranzitul prin Balanță. Aceasta este casa XI a Săgetătorilor, o casă asociată cu prietenii, cu altruismul, cu grupurile socio-profesionale din care faci parte, cu speranțele de viitor, dar și cu proiecte online, cu internetul, cu tehnologia. De aceea, e posibil ca mulți Săgetători să se îndrepte spre aplicațiile matrimoniale dacă doresc să-și găsească pereche, dar tind să recurgă la aceste metode și Săgetătorii căsătoriți, plictisiți de relația lor. Nu e neapărat că vor călca strâmb, ci doar își vor testa capacitatea de seducție. Sunt însă și Săgetători care vor opta pentru o viață socială mai activă. Asta poate scoate căsnicia din rutină, iar dacă ești celibatar te ajută să cunoști oameni noi, interesanți, cu care poți lega prietenii ce pot să meargă apoi spre relații romantice.
  Tranzitul lui Marte se poate dovedi deosebit de util Săgetătorilor care au afaceri online, care se promovează online, celor care vor să lanseze un nou produs online. Alege-ți cu grijă anturajul, cauzele, nu fugi de munca în folosul comunității, de proiectele umanitare. De asemenea, fii atent la modul în care îți gestionezi energia. Ai putea fi excesiv de entuziast și de dornic să strălucești în cadrul unui grup, încât tinzi să promiți prea mult. Evident, rezultatul obținut va fi opus celui scontat.

  Sfârșitul de săptămână este tensionat, stresul te poate ajunge din urmă, planul profesional poate să pară prea incert (Mercur în opoziție cu Uranus). Nu te lua după toate zvonurile, nu da crezare tuturor celor care vehiculează vești alarmiste prin birouri. Poate că ar fi mai bine să optezi pentru o schimbare, să te interesezi de o recalificare sau de posibilitățile de a-ți îmbunătăți competențele. Începând de duminică se mai face simțit și un aspect tensionat între Soare și Saturn. Acesta ar putea să te ajute să vezi care sunt proiectele care îți epuizează în mod inutil resursele.

X