• Studii astrologice personalizate

 • Motto:
  „Traim in iluzie si in aparenta lucrurilor. Exista o realitate. Noi suntem acea realitate. Cand intelegi asta, vezi ca esti nimic, si fiind nimic, esti totul. Asta e tot.” Kalu Rinpoche

  Daca privim cu atentie semnele zodiacale observam ca in aceasta perioada Scorpionul iese, de departe, in evidenta. Soarele isi continua periplul prin acest sector zodiacal pana pe 22 noiembrie si lumineaza in acest fel celelalte prezente puternice in semn: Nodul Nord, Saturn, Mercur (se intoare pe 15 noiembrie in Scorpion in mers retrograd). Iar cand Soarele decide sa paseasca in Sagetator, Venus se exileaza pe teritoriul aparent ostil al Scorpionului.

  Simbolistica aferenta Scorpionului este vasta si profunda, ne pune fata in fata cu abisurile propriei fiinte, cu monstri de sub pat, creaturi pe care le zamislim singuri si pe care le hranim cu propriile temeri, cu propriile obsesii, cu propriile frustrari. Si totusi, nu are rost sa  transformam experienta Scorpionului intr-un film de groaza, pentru ca dincolo de toate acestea exista eliberarea, inaltarea, renasterea, magia. Si in felul acesta avem acces la celelalte simboluri asociate Scorpionului si anume Vulturul si Pasarea Phoenix. Scorpionul inseamna caderea fara de care nu ne-am putea reinalta, moartea materiei, a formei, moartea simbolica a personalitatii pentru a transcede, transformati, intr-o lume a luminii, a spiritului, a creatiei.

  Astrologia esoterica, ne invata prin vocea speciala a teozofului Alice Bailey ca pentru omul de rand, pentru omul prins in materie, in catusele sexului, banilor, dorintei de putere, in lanturile mandriei si cruzimii, Scorpionul inseamna: „ Si Cuvantul a spus: Lasa iluzia (Maya) sa infloreasca si sa domneasca amagirea”. Pentru aceia dintre noi care cauta drumul spre Lumina, Scorpionul inseamna: „Sunt luptator si din lupta ies triumfator”. Iata deci, alte trei cuvinte cheie pe care Alice Bailey le asociaza Scorpionului: incercare, lupta, triumf, pentru ca drumul de la vibratiile joase ale Scorpionului pana la magia inalta a Pasarii Phoenix e anevoios, iar pericolele cele mai mari vin din noi insine. Testul suprem (inainte de a ne continua drumul prin celelalte semne zodiacale, inainte de a ajunge la cealalta poarta importanta din Capricorn) este pana la urma „cunoaste-te pe tine insuti”, ca sa poti cunoaste si intelege apoi Universul si legile lui superioare, pentru a putea iubi pe cei din jur si Universul ca pe tine insuti, pentru a putea deveni un magician creator, stapan pe sine. Doar atunci cand esti stapan pe tine, te poti lasa stapanit de Lumina, poti deveni un templu, un canal curat de manifestare divina.

  % | % | %
X