• Studii astrologice personalizate

 • Te interesează să îți extinzi perspectiva asupra vieții, să cucerești orizonturi noi și poate să te eliberezi de o serie de dependențe, datorii, partaje, obligații materiale presante. Cariera pare să își ia avânt, dar sunt și Vărsători care acum se gândesc la pensionare sau la asigurarea unei pensii mai ridicate. 

  Prima săptămână a lunii stă sub semnul unor aspecte armonioase între Marte și Pluton (2 octombrie), Venus și Pluton (3 octombrie), dar și sub semnul Lunii Pline în Berbec (5 octombrie) ce are loc odată cu o conjuncție Marte – Venus.

  Relațiile par să țină prima pagină în viața ta, mai ales dacă te cuprinde vreo nostalgie vizavi de o relație mai veche sau dacă te bate gândul să te lași atras într-o combinație extraconjugală. Simți nevoia să riști sau să îți împlinești o serie de dorințe secrete. Poate că ar fi mai constructiv să îți canalizezi energia spre a repara parteneriatele din care faci parte. Acordă mai mult timp persoanei iubite, perechii tale, găsește o cale de a acorda mai multă importanță intimității, construirii sau consolidării acesteia. Găsește vreme să discuți cu perechea de viață sau cu vreun partener de afaceri subiecte mai dificile pe care până acum le-ai amânat. Abordează direct nevoia de a te separa, de a divorța sau de a ieși dintr-o asociere. Acum se poate ajunge ușor la un acord. Sunt însă și Vărsători care acum decid să se căsătorească, să cumpere o proprietate împreună cu persoana iubită sau intră într-o asociere în participațiune. 

  Luna Plină din 5 octombrie îți activează axa cunoașterii, Luna fiind plasată în casa comunicării și învățării, a deplasărilor scurte sau a adaptării la mediul în care muncești și trăiești. O mulțime de lucruri pe care le-ai tot evitat se năpustesc spre tine și nu ai altă soluție decât să le tratezi cu deschidere și cu sinceritate. Se poate ca perechea de viață să îți spună o serie de adevăruri mai dureroase, mai neplăcute sau poate chiar te amenință că pleacă, dacă relația voastră nu e dintre cele mai bune. Este nevoie de o schimbare de perspectivă relațională. Din punct de vedere profesional, multe lucruri se petrec în umbră, în afara percepției tale și de aceea se recomandă prudență în acest sent. Poate că, într-un fel, ar fi bine să rupi pisica, să spui ce ai de spus și să pasezi mingea. 

  În perioada 7 – 9 octombrie, Venus se găsește în aspect tensionat cu Saturn, indicând o serie de temeri legate de viitor, mai ales dacă ai în față decizii financiare importante sau ceva probleme cu casa, cu un proiect imobiliar, cu familia etc. Sunt mulți Vărsători care își bat capul încercând să iasă cât mai profitabil dintr-o căsnicie sau încercând să anuleze un contract, o serie de obligații asumate prin diverse documente. O chestiune mai veche poate deveni publică, o persoană îți trădează încrederea sau nu mai poți păstra aparențele în căsnicie și/sau în afaceri.

  Pe 9 și 10 octombrie, Mercur se găsește în aspect tensionat cu Pluton. Pot ajunge la urechile tale tot felul de zvonuri vizavi de fidelitatea perechii tale sau poți constata că rămâi fără sprijinul financiar al unor colaboratori, asociați drept când îți e mai greu. Planuri făcute alături de un avocat, de un consilier nu mai țin sau trebuie revizuite drastic sau un scandal profesional îți pătează reputația. Mare atenție la relațiile amoroase la distanță sau la schimbări radicale vizavi de facultatea pe care vrei să o urmezi dacă ești student sau dacă urmează să devii student. Nu lăsa o relație amoroasă să îți afecteze deciziile pe termen lung.

  Pe 10 octombrie, Jupiter trece din Balanță în Scorpion, semn pe care îl traversează până în noiembrie 2018. Pentru Vărsători, Scorpionul este casa X, a carierei, a statutului socio-profesional, a reputației, a direcției în viață. De aceea, se poate ca de-a lungul acestui tranzit să apară posibilități noi de dezvoltare în carieră. Privește lucrurile în perspectivă, pe termen lung, nu te crampona de ceea ce deja nu mai funcționează, nu mai dă rezultate. Fă loc pentru a te putea dezvolta pe alte baze, pentru a organiza în jurul tău o echipă credibilă, competentă.

  Este foarte posibil să cunoști oameni influenți care să îți deschidă posibilități profesionale, care să te ajute să pornești în viață cu dreptul, dacă ești la începuturi, pentru că acești oameni îți intuiesc potențialul, valoarea. Este momentul să demonstrezi că ești în stare să ai impact, să lași ceva în urma ta, să te faci remarcat la nivel social, să pășești pe scena socială și să faci ceva deosebit. S-ar putea însă ca reputația ta să depindă, în bine și în rău, de reputația celor de care te înconjori, de unde necesitatea de a-ți revizui mai atent anturajul, colaboratorii etc. 

  Acest tranzit te ajută să atingi un nivel mai mare de coerență profesională, să îți creezi o viziune mai largă, dar și mai completă a ceea ce dorești să realizezi pe termen lung. Ar putea fi mai avantajați Vărsătorii care fac muncă de cercetare, care lucrează într-un domeniu financiar sau poate militar sau legat de serviciile secrete, poliție, dar și cei care au afaceri online. Este o perioadă bună pentru a investi în cariera ta, în consolidarea reputației. 

  Venus schimbă semnul pe 14 octombrie și trece din Fecioară în Balanță, domiciliul său diurn, unde va sta până pe 7 noiembrie. Te atrag depărtările sau poate ții neapărat să te muți, să pleci din ținuturile natale, poate chiar să emigrezi. Nu-ți găsești locul, ai impresia că o mulțime de concepții de viață nu își mai au locul și rostul în viața ta, că este vremea pentru o schimbare. Este nevoie să schimbi perspectiva asupra unei chestiuni de familie, să schimbi abordarea dacă ai de rezolvat vreun litigiu imobiliar. Te pot avantaja orice demersuri au legătură cu mediul academic sau juridic, relațiile cu străinătatea, dar și călătoriile. Fă un schimb de experiență, participă la cursuri în afara țării sau fă-ți timp pentru a împărtăși și altora din cunoștințele tale. 

  Perioada 14 – 18 octombrie este marcată de o opoziție între Mercur și Uranus ceea ce ar putea însemna conflicte, certuri, ineficiență în exprimare, în comunicare sau o predispoziție spre dispersare menală și spre accidentări. Se recomandă prudență în călătorii, mai ales dacă te deplasezi cu mașina personală. Există o serie de Vărsători care pot fi atrași de o persoană din afara țării sau de o persoană care locuiește la mare distanță de ei. Lucrurile nu sunt însă foarte simple și nu se recomandă încă o abordare directă a subiectului. 

  Pe 17 octombrie, Mercur schimbă la rândul său semnul și pășește în Scorpion, acolo unde îl așteaptă deja Jupiter. Până pe 5 noiembrie, ai toate șansele să-ți susții cauza, să-ți pledezi cazul, să scoți așii din mânecă, să apelezi la o serie de resurse pe care unii le consideră controversate sau la limita legii. Mintea se ascute și devii mult mai capabil să discerni între priorități, să te concentrezi spre ce contează cu adevărat. 

  Pe 19 octombrie, Luna nouă din Balanță îți activează casa IX, a călătoriilor, a studiilor superioare, a convingerilor și filosofiei de viață, a relațiilor cu străinătatea. Ești încurajat spre inițiative ce țin de obținerea unei diplome sau poate te decizi să depui un dosar de emigrare și ai de adunat o mulțime de hârtii. Există și Vărsători care țin să înceapă în această perioadă o campanie de promovare mai agresivă, mai ieșită din comun. Rezultatele însă pot fi deosebit de controversate. De aceea se recomandă prudență. Ești mai predispus la gafe sau la neatenție. Se poate ca în cazul unui proces în care ești implicat să aibă loc o răsturnare de situație care să pună chestiunea disputată într-o lumină cu totul nouă. 

  Pe 22 octombrie, Marte va intra în Balanță, semn pe care îl tranzitează până pe 9 decembrie și în care nu se simte tocmai în elementul său. Tinzi să devii foarte vocal pentru ca apoi să bați în retragere lăsând pe toată lumea cu semne de întrebare vizavi de intențiile tale. Se poate ca în această perioadă să te aglomerezi, să fie nevoie de mult studiu sau de multe deplasări, de o concentrare aparte pe elaborarea unei lucrări ce ar trebui să fie publicată foarte curând. Evită să te agăți numai de concepțiile de proprii, de principiile proprii. Te vei bloca în ele. 

  Pe 23 octombrie, Soarele intră în Scorpion și îți iluminează pentru o lună de zile casa X invitându-te să îți găsești locul în lume sau să consolidezi locul deja dobândit. Cum Soarele îți guvernează casa parteneriatelor, a căsătoriei, se poate spune că mulți Vărsători se gândesc acum să schimbe statutul matrimonial. Acest lucru poate însemna, după caz, divorț sau căsătorie. Din altă perspectivă însă poți atrage o persoană care are statut social, o persoană celebră. Dacă însă tu ești cel cu realizări speciale ai putea atrage o serie de persoane interesate de tine din punct de vedere profesional. Dar poți atrage și persoane care pretind că au sentimente față de tine, dar sunt interesate doar să profite de faima ta sau de faptul că le poți deschide uși importante. Mare atenție la o predispoziție mai accentuată de a aplica în relațiile tale tipare dobândite din copilărie. Riști, spre exemplu, să transformi propria căsnicie în relația pe care ai văzut-o între părinții tăi. 

  Pe 26 octombrie, Soarele se găsește în conjuncție cu Jupiter în Scorpion ceea ce poate indica un noroc legat de carieră. Se poate să fii promovat, să primești un premiu, un beneficiu. Dacă dorești să ocupi o poziție de management într-o firmă mai bună sau dacă nu ai un loc de muncă stabil, acum ar fi cazul să participi la un interviu, la o întâlnire cu anumite oficialități ale statului sau ale administrației locale. Mulți Vărsători pot opta acum pentru a-și schimba direcția în carieră, pentru a lansa un nou produs sau pentru a se lansa pe sine pe o cale cu totul nouă. 

  Luna octombrie se încheie sub semnul unui aspect tensionat dintre Venus și Pluton, dar și al unuia armonios între Mercur și Pluton. S-ar prea putea să fie nevoie să îți schimbi reprezentantul legal dacă ești implicat într-un proces sau se pune problema de a chema pe cineva în judecată pentru o chestiune imobiliară care se joacă murdar de mai multă vreme. Din altă perspectivă, dacă îți joci bine cartea ai putea avea acces la o finanțare sau la un credit care să te ajute să îți consolidezi cariera.

   

X