• Studii astrologice personalizate

 • Luna Nouă din Scorpion, de la 28 octombrie, îți activează casa X, a carierei, a reputației socio-profesionale, a ambițiilor, astfel că se pot deschide perspective noi pentru proiectele tale profesionale pe termen lung sau apar oportunități noi de afaceri. Este cea mai bună perioadă pentru a decide asupra unor țeluri profesionale noi. Dar nu este cea mai liniștită perioadă. Uranus, guvernatorul Vărsătorilor, se găsește în opoziție cu Soarele și Luna.

  De aceea, dacă inițial lucrurile păreau să meargă bine în plan profesional, poate chiar spre o promovare, ceva se poate da peste cap în mod neașteptat. Sau poate chiar tu te răzgândești că locul tău este în cu totul altă parte sau în altă direcție ori poate apar situații neprevăzute în familie, situații care te împiedică acum să te dedici 100% carierei. Sunt și Vărsători care ar putea fi complet nesiguri în legătură cu ceea ce doresc să facă pe mai departe și-atunci e mai bine ca aceștia să ia o pauză de gândire, mai ales că pe 31 octombrie își începe și Mercur mersul aparent retrograd.

  Miercuri și joi (30 și 31 octombrie), Venus și Mercur se întâlnesc într-o conjuncție tot în Scorpion și în casa XI, iar acest lucru poate aduce vești bune de-acasă, sprijin din partea părinților, vești despre o proprietate sau despre o moștenire. Pe de altă parte, pentru Vărsătorii celibatari s-ar putea ivi o ocazie minunată pentru a începe o relație amoroasă nouă sau pentru a intra în vorbă cu o persoană care le place, care îi atrage. Conjuncția are loc în casa X, așa că ai putea primi o veste bună despre o finanțare, despre un parteneriat de afaceri, despre o investiție comună. Pentru că pe 31 octombrie, Mercur își începe însă mersul retrograd, nu te entuziasma, ci ia-ți timp pentru că urmează o perioadă în care sunt avantajate activitățile de reevaluare, de recalculare, de regândire a anumitor lucruri pentru că acestea au impact pe termen lung. Până la 20 noiembrie, ai vreme să te gândești ce vrei să faci pe mai departe în carieră, dacă să accepți sau nu anumite propuneri, dacă să schimbi sau nu direcția etc. Fii prudent dacă primești oferte de afaceri sau de angajare pentru că, pe parcurs, condițiile acestora tind să se schimbe, se va reveni cu acte adiționale etc.

  Mercur guvernează pentru Vărsători casa V, a iubirii, a copiilor, a flirturilor, aventurilor, a distracțiilor, a creativității, dar și casa VIII, casa resurselor comune, a taxelor, impozitelor și a creditelor, a moștenirilor, a finanțărilor, dar și a intimității. De aceea, retrogradarea lui Mercur îți readuce în atenție o chestiune sau mai multe care au legătură cu aceste domenii de viață. Spre exemplu, dacă te gândești de mai multă vreme să transformi în afacere o pasiune mai veche, acum ai putea să revizuiești cu succes această idee și să găsești metode de a o pune în practică după 20 noiembrie. De asemenea, ai putea să reconsideri viitorul pe termen lung al unei relații romantice. Cine știe, poate iubitul/iubita are gânduri de căsătorie, iar tu nu prea vrei.

  Pe 1 noiembrie, Venus își începe tranzitul prin Săgetător, pentru Vărsători aceasta fiind casa XI, a prietenilor, a grupurilor socio-profesionale, a aspirațiilor de viitor, dar și a tehnologiei. Dacă te simți nesigur pe ceea ce faci, pe bazele pe care construiești (Venus guvernează casa IV a Vărsătorilor), cere sprijinul unor prieteni, caută consiliere și ajutor în cadrul unui grup din care faci parte. Ar putea să înceapă să meargă mai bine de acum încolo o colaborare cu străinătatea sau poate se ivește șansa unei călătorii. În condițiile în care Mercur retrogradează e bine însă să fii prudent când vine vorba despre deplasări.

  Ultima zi a săptămânii este marcată de un aspect tensionat între Marte și Pluton. Acest aspect se va face resimțit și în primele zile ale săptămânii viitoare. Pluton guvernează tocmai casa X, iar careul cu Marte ar putea să sugereze că lucrurile tind să ia o întorsătură neplăcută, că se naște un conflict legal, că se schimbă brusc conducerea firmei pentru care lucrezi și încep tot felul de neplăceri. De asemenea, ai putea descoperi dușmani, acolo unde te aștepți mai puțin. Nu are rost să pui gaz pe foc, deși spiritele se încing foarte repede și foarte ușor. Riscul de accidentări este foarte crescut, așa că fii atent cum conduci, fii atent dacă ai de manevrat obiecte ascuțite, utilaje etc.

X