• Studii astrologice personalizate

 • Până pe 8 octombrie, se resimt încă opoziția dintre Mercur și Uranus, dar și careul dintre Soare și Saturn despre care am scris și săptămâna trecută. Planul amoros poate fi ca o bombă gata să explodeze, nu reușești să ajungi la opinii comune cu cei din jur, secrete bine păzite până acum ajung să fie publice, relațiile cu copiii, dacă ai, sunt tensionate sau te dau peste cap. Agitația mentală nu-ți face bine și se recomandă să încerci să te liniștești, să eviți jocurile de putere, manipulările, pentru că riști să agravezi lucrurile.

  Careul Soare – Saturn indică restricții, faptul că propriile convingeri și credințe ar putea acționa ca bariere, te limitează, îți îngustează perspectiva asupra posibilităților de dezvoltare, de afirmare. Perechea de viață sau vreun partener de afaceri ori un prieten ar putea încerca să îți atragă atenția asupra acestui fapt, dar tinzi să nu asculți, ba mai mult ai tendința să te superi. Ar fi bine să purcezi la o serie de reevaluări și reașezări interioare, înainte de a da vina pe alții pentru propriile tale probleme. Evită să încerci să impui limite celor din jur, nu încerca să le spui celor din jur ce să creadă. Concurența îți poate da de furcă și e posibil să constați brusc că, poate chiar fără să vreau, un colaborator devine competitorul tău numărul 1.

  Pe 8 octombrie, Venus intră în Scorpion, semn pe care îl tranzitează până la 1 noiembrie. Scorpionul reprezintă pentru Vărsători casa X, a carierei, a reputației socio-profesionale, a ambițiilor și a reușitelor. Relațiile cu ceilalți, mai ales la nivel profesional, se pot înviora simțitor, dar se poate și ca un aspect al vieții tale private să ajungă public, expus măcar în cercul de prieteni, de colegi, dacă nu pentru tot poporul. Cu ocazia aceasta se pot clarifica o serie de neplăceri de familie, trimițându-le într-o zonă de constructiv, de speranță că pe termen lung totul va fi bine. Sunt și Vărsători care în această perioadă pot face publică o relație, pot invita familia să le cunoască iubitul/iubita sau încearcă să decidă dacă relația în care sunt implicați are sau nu șanse pe termen lung.

  Venus se găsește însă în opoziție cu Uranus, guvernatorul Vărsătorilor, iar acest aspect se simte cel mai puternic pe 12 și 13 octombrie. De aceea, e posibil să te trezești brusc în opoziție cu cei dragi, în opoziție cu ceea ce așteaptă de la tine părinții, apropiații. Este însă momentul cel mai bun să te eliberezi de o serie de prejudecăți, de presiunile și așteptările altora și să cauți în tine o bază stabilă pentru a construi ceva nou. Sunt și Vărsători cărora li se poate reproșa că nu își fac timp pentru casă, pentru familie, ci se orientează doar spre carieră. Caută echilibrul și nu încerca să-ți impui viziunea prin forță.
  Poate că în tot acest context agitat, ți-ar prinde bine o călătorie, deși ai impresia că anumite responsabilități legate de familie te vor ține pe loc. Planifică-ți o escapadă și pregătește-te pentru surprize plăcute, dar intense.

  Pe 12 octombrie, Soarele intră în sextil cu Jupiter, ceea ce poate prevesti contracte noi și deosebit de profitabile, noi prietenii, noi proiecte de grup, îmbunătățirea relației de cuplu sau a unui parteneriat. Prietenii ar putea să aducă mult optimism în viața ta și o mulțime de sfaturi bune pentru a te bucura de parteneriate mai armonioase. Atenție totuși la o tendință de a-ți face așteptări prea mari de la anumite colaborări, de la anumiți oameni. Evită să te lansezi în inițiative la scară prea mare.

X