• Studii astrologice personalizate

  • Venus tranzitează semnul Balanței începând cu 14 octombrie, până pe 7 noiembrie. Aflată în domiciliul său diurn, Venus deschide o perioadă romantică, armonioasă, în care am putea lucra la echilibrarea relațiilor cu ceilalți. Redescoperim plăcerea de a fi împreună cu alții.

    Venus se desprinde de energia practică, de Pământ, a Fecioarei și se lasă purtată pe aripile elementului Aer spre cele mai înalte idealuri sentimentale. Acestea pot fi atinse însă doar dacă între Eu și Celălalt/Ceilalți energia curge nestingherită de vanități și de proiecții, de impulsivitate ori snobism, de egoism ori, dimpotrivă, de o nesănătoasă dependență de ideea de cuplu. E nevoie de schimb, de bilateralitate, de complementaritate, de capacitatea de a fi întreg fără a afecta dinamica relațională, dar și de capacitatea de a construi conceputul de ”Noi” fără a-l știrbi pe ”Eu”.

    Tranzitul planetei Venus prin Balanța ar putea trezi sau amplifica în mulți dintre noi o predispoziție de a ne îndrăgosti de dragoste, de a deveni fascinați de ideea de căsătorie, de asociere, de cuplu. Nevoia de a coexista în parteneriat se amplifică, dar nu neapărat din cele mai bune motive și s-ar putea explora terapeutic teama unora de a fi singuri, de a-și asuma statul pe propriile picioare, fără proptele emoționale, financiare etc. De aceea, e bine să ne păzim de tendința de a ne dedica total perechii, de a ne subordona în întregime dorințelor și așteptărilor acestora.

    Desigur, persoanele cu o predispoziție nativă spre egocentrism pot avea revelații interesante de-a lungul acestui tranzit cu condiția să aibă curajul să privească lumea prin ochii celuilalt, să se lase pentru o perioadă deoparte pentru a păși în templul existenței celuilalt. În aceeași măsură, cei care își măsoară valoarea prin aprecierea, acceptarea sau iubirea pe care o primesc de la ceilalți ar putea să se piardă cu totul de propria persoană, ceea ce e păgubos.

    % | % | % | %
X