• Studii astrologice personalizate

  • Dacă privim harta ingresului planetei Venus în Balanță, observăm Ascendentul momentului în Săgetător și prezența lui Venus în casa IX, casă ce corespunde acestui semn. De aceea, ar fi poate bine ca în perioada următoare să cugetăm la convingerile pe care le avem despre iubire și despre relații, dar și la modul în care relațiile cu ceilalți ne modelează filosofia de viață, aspirațiile și capacitatea/dorința de a ne depăși condiția. Să nu uităm că Balanța este și un semn al justiției, la fel ca și Săgetătorul, astfel încât căutările și regăsirile noastre romantice n-ar trebui să se îndepărteze de adevăr, de corectitudine, de fairplay. 

    Venus se găsește în careu aplicant cu Ascendentul ceea ce poate indica un conflict între idealurile noastre romantice și realitate, un puternic atașament față de ideal, atașament ce ne orbește atunci când avem de făcut alegeri sentimentale, incapacitatea de a accepta o serie de evidențe mai puțin plăcute ochiului, minții și sufletului. Și spun asta pentru că Jupiter, stăpânul Ascendentului, tocmai a intrat în Scorpion și, în casa X a momentului, tinde să expună public, așa cum se întâmplă acum în cazul scandalului Weinstein. Dincolo de strălucire, de opulență, de presupusele vieți perfecte, se deschide brusc hăul excesului de putere, al obsesiei. Poate că ar fi bine să ne întrebăm fiecare la nivel personal ce se ascunde, de fapt, în spatele minunatelor teorii pe care le avem despre parteneriate, despre valoarea acestora în viața noastră.

    În aceeași manieră, s-ar putea să fim puși în situația de a ajunge la autocunoaștere relațională punând sub semnul întrebării tot ceea ce credem că știm despre iubire, despre cei de lângă noi, dar și despre noi înșine.

    % | % | % | %
X