• Studii astrologice personalizate

  • Acest semn feminin, de Pământ, Mutabil este văzut ca nepotrivit pentru energia planetei și se consideră că Venus ar fi în Cădere. Acest lucru înseamnă că ne-ar putea fi mai dificil să atragem în viața noastră ceea ce ne dorim. Dar am putea pune lucrurile într-o lumină mult mai constructivă și mai eficientă și am putea considera că intrăm într-o etapă în care relațiile noastre necesită mai multă muncă, mai multă implicare și atenție la detalii. La fel și demersurile financiare, care par să se împiedice brusc în tot felul de socoteli contabile și adeverințe absolut necesare, în reguli și regulamente sau chițibușuri birocratice.

    Semnul Fecioarei este unul al servituții, dar și al curățeniei, al unei igiene ce nu ține doar de fizic, ci mai ales de interioarele noastre adesea dezordonate de furtuni emoționale, sentimentale sau poate de prea multă bucurie și fericiri dezlânate. Este așadar momentul cel mai potrivit pentru a pune lucrurile în ordinea firească, pentru a stabili ce ne folosește cu adevărat și ce ne stresează, care relații, situații, investiții merită atenția noastră și care ar trebui îndepărtate cu grijă. Ce anume din noi înșine e vraiște și afectează bunul mers al parteneriatelor și asocierilor. E drept, în acest interval suntem mai orientați sau poate mai capabili să vedem și cusururile altora, iar primul impuls ar fi să ne oferim să-i sprijinim în a deveni mai buni sau poate…perfecți. Ideal ar fi să nu oferim sfaturi nesolicitate și nici să nu le primim de la alții. Iar dacă ni se solicită sprijinul, ar fi bine să ajutăm persoana respectivă așa cum își dorește ea, nu cum credem noi că e mai bine. Desigur, sunt șanse mari ca sfaturile să ne iasă compulsiv din gură, dar de reținut ar fi că alegerea îi aparține celuilalt.

    Persoanele care în general manifestă în relații tiparul salvator – victimă se pot simți mai în elementul lor acum. Dar nu trebuie să pierdem totuși din vedere faptul că Fecioara este guvernată de Mercur și este un semn al rațiunii, al logicii, al analizei și al calculelor. Astfel, în ciuda faptului că dorim să ne facem utili, în ciuda faptului că dorim să simțim că suntem de folos, de ajutor, de leac, salvatori, în aceeași măsură am dori să ne simțim apreciați pentru eforturile depuse. De aceea, în multe cupluri pot apărea acum discuții înțepătoare, critice despre ce a dat fiecare, despre ce s-a primit în schimb, se desprică firul în 14 despre îndatoririle mărunte ce revin fiecăruia pentru ca viața zilnică să curgă ordonată, curată și fără riscuri pentru sănătatea fizică și psihică. S-ar zice că se face bilanțul și nu e rău deloc acest lucru. Doar că în căutarea perfecțiunii relaționale tindem să vedem numai defectele celor de lângă noi.

    Dacă alegem să folosim constructiv însă energia Fecioarei, relațiile noastre ar putea avea de câștigat, am putea îmbunătăți într-un mod inteligent și elegant, modest și prudent comunicarea cu cei dragi sau cu ceilalți, în general. Nu prea sunt favorizate însă în această perioadă marile pasiuni, atracțiile fizice nu par să mai funcționeze, iar senzualitățile se descătușează după evaluări atente și clarificări igienico-sanitare :D. De aceea, celibatarii, mai ales cei obișnuiți cu flirturile intensive, aventurile de-o noapte și hârjoneala pasională se pot simți ca peștele pe uscat. Sunt mai avantajate cuplurile care doresc să se consolideze, să muncească, să construiască, să pășească spre un trai stabil și ordonat.

X