• Studii astrologice personalizate

  • „Nu din lipsa iubirii e nefericită o căsnicie, ci din lipsa prieteniei” – Friedrich Nietzsche

    Chiar de 1 martie, Venus, planeta iubirii și a relațiilor, dar și a banilor, pășește în Vărsător, semn de Aer, masculin, Fix, pe care îl va tranzita până la 26 martie. Acest tranzit nu este întâmpinat cu cel mai mare entuziasm de romanticii incurabili, de visători și de idealiști, de veșnicii dependenți emoțional de alții, de adepții relațiilor tradiționale, ci mai degrabă se bucură și se simt în elementul lor cei care au o atitudine mai detașată în fața iubirii și a relațiilor cu ceilalți, cei mai deschiși spre experimentări și parteneriate nonconformiste.

    Pe de altă parte, tranzitul planetei Venus prin Vărsător poate reprezenta un foarte bun prilej pentru noi toți să ne aducem aminte că la baza oricărei relații funcționale stau, înainte de toate, prietenia și altruismul. Sau că, după ce focurile pasiunii se sting, ar fi bine ca omul de lângă noi să ne fie cel mai bun și mai altruist prieten, cu reciproca valabilă. E drept, pentru mulți dintre cei care în perioada aceasta își caută perechea, linia dintre prietenie și iubire se poate subția considerabil, astfel încât apar confuzii. Dacă sunteți în cautarea unei relații amoroase, e posibil să descoperiți că un prieten e atras de voi, că prietenia pentru o persoană are și dedesubturi mai romantice.

    Vărsătorul este un semn al obiectivității, un semn care este asociat cu detașarea afectivă, emoțională. De aceea, persoanele implicate în relații toxice, de co-dependență, măcinate de manipulări și lupte pentru putere ar putea avea parte de o trezire la realitate, de conștientizarea faptului că sunt cineva și fără alții. Mai mult, vor simți un puternic imbold de a opta pentru schimbare, pentru eliberare, pentru independență, își vor crea mai mult spațiu pentru creștere personală.

    % | % | % | %
X