• Studii astrologice personalizate

 • „Nu din lipsa iubirii e nefericită o căsnicie, ci din lipsa prieteniei” – Friedrich Nietzsche

  Chiar de 1 martie, Venus, planeta iubirii și a relațiilor, dar și a banilor, pășește în Vărsător, semn de Aer, masculin, Fix, pe care îl va tranzita până la 26 martie. Acest tranzit nu este întâmpinat cu cel mai mare entuziasm de romanticii incurabili, de visători și de idealiști, de veșnicii dependenți emoțional de alții, de adepții relațiilor tradiționale, ci mai degrabă se bucură și se simt în elementul lor cei care au o atitudine mai detașată în fața iubirii și a relațiilor cu ceilalți, cei mai deschiși spre experimentări și parteneriate nonconformiste.

  Pe de altă parte, tranzitul planetei Venus prin Vărsător poate reprezenta un foarte bun prilej pentru noi toți să ne aducem aminte că la baza oricărei relații funcționale stau, înainte de toate, prietenia și altruismul. Sau că, după ce focurile pasiunii se sting, ar fi bine ca omul de lângă noi să ne fie cel mai bun și mai altruist prieten, cu reciproca valabilă. E drept, pentru mulți dintre cei care în perioada aceasta își caută perechea, linia dintre prietenie și iubire se poate subția considerabil, astfel încât apar confuzii. Dacă sunteți în cautarea unei relații amoroase, e posibil să descoperiți că un prieten e atras de voi, că prietenia pentru o persoană are și dedesubturi mai romantice.

  Vărsătorul este un semn al obiectivității, un semn care este asociat cu detașarea afectivă, emoțională. De aceea, persoanele implicate în relații toxice, de co-dependență, măcinate de manipulări și lupte pentru putere ar putea avea parte de o trezire la realitate, de conștientizarea faptului că sunt cineva și fără alții. Mai mult, vor simți un puternic imbold de a opta pentru schimbare, pentru eliberare, pentru independență, își vor crea mai mult spațiu pentru creștere personală.

  Cei care fac parte din relații mai vechi, problematice, ar putea încerca o reîmprietenire cu perechea de viață sau o încheiere amiabilă a căsătoriei, astfel încât lucrurile să meargă spre o prietenie de lungă durată, mai ales dacă există și copii care ar trebui să se bucure în continuare de ambii părinți, doar că… mai altfel. În această perioadă se pot găsi și regăsi cu mai multă ușurință țeluri aspirații comune sau punctele pe care le avem în comun cu ceilalți, ceea ce contribuie la relații mai armonioase și la o viață socială mai activă, la a ne face prieteni noi etc. Ar putea renaște ideea de înfrățire, diferențele sociale dispar mai ușor, la fel și intoleranța față de cei de altă rasă, religie etc.

  Cei care doresc, se pot bucura de mai multe oportunități de a participa la proiecte comune, la proiecte umanitare, pot aduna în jurul lor un grup de lucru sau, de ce nu, pot apela la o formă de terapie de grup, dacă e nevoie. Relațiile de prietenie se întemeiază mai ușor și regăsim mai ușor în noi înșine plăcerea de a ajuta în cadrul unor organizații de binefacere. Putem profita de acest tranzit pentru a ne căuta și găsi locul printre ceilalți, pentru a ne conștientiza rolul în societate sau într-o organizație ori multinațională pentru care lucrăm.

  Dacă reușim să ne conectăm la energia inovatoare a Vărsătorului am putea găsi soluții dintre cele mai nonconformiste pentru a ne reorganiza relațiile, asocierile, parteneriatele, dar și resursele personale, am putea (re)descoperi sensul iubirii universale.

  Printre instrumentele de lucru ale acestei perioade ar trebui să se numere exprimarea autentică, fără teama că am încălca vechi precepte sau prejudecăți sociale. Am putea folosi această ocazie pentru a ne elibera de vechi sisteme de valori, de vechi tipare relaționale și vechi mentalități legate de rolul relațiilor în viața noastră.

  Relațiile care se întemeiază în timpul tranzitului lui Venus prin Vărsător ar putea fi nonconformiste, neobișnuite, rodul unor atracții neașteptate, ar putea fi acel gen de uniune liberă în care fiecare dintre parteneri are independența necesară să își exprime individualitatea. Pot prospera relațiile online, cele care se înfiripă pe rețelele de socializare, pe site-urile de matrimoniale etc. Se poate să ne simțim mai atrași de persoane pe care până mai ieri le catalogam drept ciudate, rebele etc.

  De asemenea, ar trebui să ținem seama și de umbra Vărsătorului. Activată de Venus, ar putea să se manifeste, în cazul unora, ca o nevoie imperioasă de revoltă, de a deveni oaia neagră a familiei sau a unui grup, ca o predispoziție spre alienare, spre identificarea cu imaginea veșnicului neînțeles care tună și fulgeră împotriva tuturor.

X